- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πρεμιέρα στο 1 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης (video)

Ξεκινάει την προσεχή Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλη τη χώρα, με την τιμή εκκίνησης να εκτιμάται πως θα είναι στο 1 ευρώ για την περιοχή μας.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Φλώρινας, Θόδωρος Ουλιάρης, η τιμή αυτή είναι κατά 4 με 5 λεπτά ακριβότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, ενώ παράλληλα εξέφρασε και την άποψη πως λόγω και της υψηλής φορολογίας θα υπάρχουν μειωμένες πωλήσεις.

Μέχρι στιγμής, ελάχιστες είναι οι παραγγελίες από τους καταναλωτές, ενώ όταν αυτές θα γίνονται θα είναι μικρές σε ποσότητα.

Ο κ. Ουλιάρης, ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν για τη φετινή χρονιά ενδείξεις πως οι καταναλωτές γυρίζουν στο πετρέλαιο, ως πηγή θέρμανσης, λόγω της αξιοπιστίας του, παρότι τα τελευταία χρόνια είχαν καταφύγει σε άλλες μορφές θέρμανσης.

Ζήτησε δε, από τους πολίτες της Φλώρινας, να εμπιστευτούν τους τοπικούς πρατηριούχους και να μην παρατηρηθεί και πάλι το φαινόμενο της εκροής κεφαλαίων στη γείτονα χώρα.

Τέλος, ο κ. Ουλιάρης, έκανε λόγο και για τη ζημιά που προκαλείται στον κρατικό προϋπολογισμό από την υπεροφορόλογηση του πετρελαίου, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «όσο λιγότερες είναι οι πωλήσεις μας, τόσο λιγότεροι είναι και οι φόροι που αποδίδουμε στο κράτος».