- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Άμεση ανάγκη στελέχωσης περιφερειακού γραφείου Ε.Φ.Κ.Α. Μηχανικών & Ε.Δ.Ε. Φλώρινας

Επιστολή του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φλώρινας προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ

Με αφορμή τη σύσταση του νέου, ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) και σε συνδυασμό με τις συνεχείς, τεράστιες ανάγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων μηχανικών στο νομό μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη το αίτημά μας για την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών & Ε.Δ.Ε. (πρώην Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) Φλώρινας.

Στον εν λόγω νομό, υπάρχουν 212 εγγεγραμμένοι μηχανικοί (σύμφωνα με τα αρχεία του συλλόγου μας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Φλώρινας), που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Φλώρινα και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και αυθημερόν λόγω έλλειψης προσωπικού στο αρμόδιο γραφείο της πόλης μας. Σαφώς και γνωρίζουμε ότι υφίστανται άλλα περιφερειακά γραφεία στα πλαίσια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως στην Κοζάνη και την Καστοριά, ωστόσο λόγω αποστάσεων και έλλειψης υποδομών, καθημερινά καθίσταται δύσκολη η κατ ιδίαν επικοινωνία με τα εν λόγω γραφεία, όπως για παράδειγμα για τη χορήγηση μηνιαίας ασφαλιστικής ενημερότητας με φυσική παρουσία και όχι ηλεκτρονικά (όπως πράτταμε παλαιότερα από την ιστοσελίδα www.tsmede.gr) ή πιστοποιητικών που αφορούν σε θέματα εισφορών, τομέα υγείας ή συνταξιοδότησης.

Εάν υπάρχει δυνατότητα αλλά και ενδιαφέρον από υπαλλήλους σας να μετακινηθούν στο γραφείο πρώην Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Φλώρινας από άλλους φορείς του δημοσίου ή ακόμη και από άλλες οργανικές μονάδες του ΕΦΚΑ, που εδρεύουν είτε στη Φλώρινα είτε σε άλλο νομό, παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου σύντομα να υπάρχει εκπροσώπηση του εντασσόμενου στον ΕΦΚΑ ασφαλιστικού ταμείου μας και στον ακριτικό νομό Φλώρινας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας, είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινήσεις και αναμένουμε την απάντησή σας επί του θέματος.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. Φλώρινας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΩΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΤΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ