- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γνωρίστε τον «Αρκτούρο»

Στο χωριό Νυμφαίο της Φλώρινας λειτουργεί από το 1992 μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση, ο «Αρκτούρος», που έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Αιτία της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων.

Με μια εκδρομή στο πανέμορφο χωριό του Νυμφαίου  μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται στον Αρκτούρο, σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Αξέχαστη εμπειρία!

Ξεκινώντας από το χωριό  και ακολουθώντας   το πέτρινο μονοπάτι σε περίπου 15 λεπτά,  αντικρίζεις  ένα υπέροχο φυσικό τοπίο.

Μέσα σε ένα περιβάλλ0ν φυσικού δάσος από οξιές, φιλοξενούνται 10 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες. Οι αρκούδες αυτές δεν αναπαράγονται και δεν θα επιστρέψουν ποτέ ελεύθερες στη φύση, αφού απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους πριν προλάβουν να διδαχθούν τους βασικούς κανόνες επιβίωσης.

Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται αρκούδες  οι οποίες έχουν κατασχεθεί από «αρκουδιάρηδες» και ζωολογικούς κήπους και αρκετοί λύκοι, για τους οποίους θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον. Το κέντρο ενημέρωσης είναι ανοιχτό για το κοινό.

Η περιήγηση στο χώρο σηματοδοτεί ένα ταξίδι στη «ζωή της αρκούδας» μέσω ενός σεναρίου με φυσική ροή και συνέχεια. Οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τη μυστηριακή σχέση της αρκούδας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου.

Το μέρος αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος του νομού Φλώρινας και αποτελεί σε συνδυασμό με το γραφικό χωριό Νυμφαίο ιδανικό προορισμό για στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης!


(click by: cnngreece)

Τέλος, το πάρκο άγριας φύσης και υπαίθριας αναψυχής Νυμφαίου, εκτείνεται σε 1.800 περιφραγμένα στρέμματα του κοινοτικού δάσους και φιλοξενεί ελάφια που όταν αρχίσουν να μεγαλώνουν, απελευθερώνονται σταδιακά ώστε να επανέλθει το εξαφανισμένο είδος στην ελληνική φύση. Περιλαμβάνει λιθόστρωτα μονοπάτια, κιόσκια, και θέσεις αναψυχής για τους επισκέπτες.

Μοναδική εμπειρία να βλέπεις αυτά τα πανέμορφα πλάσματα από τόσο κοντά. Αξίζει να το επισκεφτείτε!

by Giota Magkoura

Πηγή: lovelovegreece.com