- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η «Κοντράλτο» κοσμεί την είσοδο της Φλώρινας (video, pics)

Η «Κοντράλτο«, η αρκούδα με το κοντραμπάσο, που έκανε αίσθηση το 2015 όταν τοποθετήθηκε μέσα στον ποταμό Σακουλέβα, κοσμεί από σήμερα την είσοδο της πόλης της Φλώρινας, καθώς τοποθετήθηκε στον κύκλο της πλατείας Μ. Αλεξάνδρου και θα καλωσορίζει κατοίκους και επισκέπτες.

Πρόκειται για έργο του Φλωρινιώτη Γιώργου Μπαρδάκα, στο πλαίσιο της πτυχιακής του εργασίας στο εργαστήριο γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ο καλλιτέχνης, αμέσως μετά την παρουσίασή του, δώρισε το έργο στο δήμο Φλώρινας, το οποίο και βρήκε την κατάλληλη θέση.

«Η αρκούδα έχει δύναμη, μέγεθος και κάποιο χρονικό διάστημα υπαναχωρεί σε νάρκη. Η αρκούδα χωρίς αφεντικό παίζει το δικό της κοντραμπάσο. Με τον τρόπο αυτό επιβιώνει σε μια στείρα πολιτεία και επιχειρεί να προσαρμοστεί σε νέους χώρους και χρόνους. Για να ανακαλύψει κάποιος το κλειδί της εσωτερικής ύπαρξής του, του βαθύτερου είναι του, ένας τρόπος υπάρχει: ο δρόμος των σκιών, όπου ο θεατής δεν μπορεί να διακρίνει την δική του σκιά» αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, τόνισε πως το έργο σηματοδοτεί τη φύση της Φλώρινας και ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη για το έργο του. «Το έργο αυτό μας εκφράζει ως Φλώρινα και γι’ αυτόν το λόγο το τοποθετούμε στην είσοδο της πόλης».

Οι διαστάσεις του έργου είναι: 3,10m. x 1,90m. x 5,15m. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων 2.310kg παλιοσίδερα (scrap), λαμαρίνες, ράβδοι στρόγγυλοι, ελάσματα, μπίλιες ρουλεμάν, υρματόσχοινα, σφικτήρες χαλκού, μαγνήτες, μεντεσέδες πόρτας, γωνίες, τετράγωνοι δοκοί κ.ά.

DSC_0390 DSC_0392 DSC_0393 DSC_0394 DSC_0398 DSC_0400 DSC_0406 DSC_0410 DSC_0416