- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κραυγή αγωνίας, και πάλι, για το μέλλον του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου (video, pics)

Η εξέλιξη και κυρίως τα αδιέξοδα του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο μίας ακόμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη.

Για περισσότερες από δύο ώρες οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και τις αγωνίες τους για το μέλλον του Κέντρου, το οποίο από το 1980 στηρίζει όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες του και χρήζει περαιτέρω στήριξης από την Πολιτεία, προκειμένου να συνεχίσει το πολυσήμαντο έργο του.

Μεταξύ όσων παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ήταν ο δήμαρχος Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης, ο εκπρόσωπος της 3ης ΥΠΕ και διοικητής των Νοσοκομείων Μαμάτσειου, Μποδοσάκειου και Φλώρινας, Γιώργος Χιωτίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Ρούσσης Αλεξανδρής, ο περιφερειακός σύμβουλος Φλώρινας, Γιώργος Αντωνιάδης, ο Αρχιμανδρίτης, Σεβαστιανός Τοπάλης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδία ΑμΕα Δυτ. Μακεδονίας Βασίλης Κούτσιανος, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμΕΑ, Αμυνταίου Θεοδώρα Ηλία, Φλώρινας κ. Αντωνιάδης, Πτολεμαΐδας Μιχάλης Μίγκος και του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών  Γιώργος Αυγουστίδης (Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης), καθώς και εργαζόμενοι, νοσηλευτές, αλλά και η μοναδική γιατρός του Κέντρου Αγγελική Σταυριανού.

Ξεχωριστές, ωστόσο, ήταν οι τοποθετήσεις ανθρώπων που φιλοξενήθηκαν στο ΚΕΦΙΑΠ, τόσο αυτοί, όσο και συγγενείς τους, καθώς όλοι περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια την προσφορά του Κέντρου στην τοπική κοινωνία και το χώρο της Υγείας.

Το ΚΕΦΙΑΠ είναι δυναμικότητας 100 κλινών και λειτουργεί με ανοιχτό και κλειστό νοσήλιο. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως πλήρως στελεχωμένο και οργανωμένο μπορεί να αποτελέσει Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Βορείου Ελλάδος και σημείο αναφοράς στην ευρύτερη Βαλκανική.

Δείτε στο παρακάτω video το σύνολο σχεδόν της σύσκεψης.

DSC_0003 DSC_0004 DSC_0006 DSC_0021 DSC_0023 DSC_0030 DSC_0031 DSC_0032 DSC_0033 DSC_0036