- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαμπρά εορτάστηκαν οι Ταξιάρχες και η Απελευθέρωση της Φλώρινας

Νίκος Κωνσταντινίδης |Romfea.gr


Σε κλίμα λαμπρότητας και φέτος, πραγματοποιήθηκαν στην ήδη χειμωνιάτικη Φλώρινα, σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, εκδηλώσεις, τόσο επί τη εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όσο και της Εθνικής Επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος πλαισιώθηκε και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης Αρχ. Ιωαννίκιος Αθανασιάδης, αναφερόμενος με θεολογικό τρόπο στην εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Στη συνέχεια ο κ. Θεόκλητος προέβει σε χειροθεσία αναγνωστών οι οποίοι με σεβασμό και ιεροπρέπεια υπηρετούν την ενορία τόσο στο αναλόγιο όσο και σε άλλα διακονήματα.

Ακολούθησε Πανηγυρική Δοξολογία παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, αξίζοντας να αναφερθεί πως την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κ. Θεοπίστη Πέρκα , ενώ παρόν ήταν και ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριο Μπίκος.

Στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος και οι πολιτειακοί άρχοντες του τόπου μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ