- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαμπρός ο εορτασμός των 105ων ελευθερίων της Κέλλης (video, pics)

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, εορτάστηκε η 105η επέτειος των Ελευθερίων της Τ.Κ. Κέλλης, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με την υποδοχή αντίγραφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας, στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου, του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, των Βουλευτών της Π.Ε. Φλώρινας κ.κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα και Ιωάννη Αντωνιάδη, του Πρόεδρου της Π.Ε.Δ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, του Προέδρου της Τ.Κ. Κέλλης κ. Αθανασίου Τάσκα και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Κέλλης και κατάθεση στεφάνων, ενώ για το ιστορικό της Μάχης της Κέλλης μίλησε η Χρυσοβαλάντω Ρούντιου, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση στην κεντρική πλατεία μπροστά από τις αρχές και τον λαό της Τοπικής Κοινότητας.

Δείτε παρακάτω τo video από το Ράδιο Φλώρινα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.