- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για την ημέρα πολύτεκνης οικογένειας

Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που φέτος είναι στις 5 Νοεμβρίου, τιμάται η Ημέρα της Πολύτεκνης Οικογένειας. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να τονίσω πως οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν ένα ζωτικό και κρίσιμο τμήμα του πληθυσμού της Ελλάδας, που επιτελεί υψηλούς κοινωνικούς και εθνικούς στόχους, γιατί ενισχύει τον κοινωνικό ιστό με την γεννητικότητα και προσφέρει το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, που απαιτείται για την εξασφάλιση της συνέχειας του έθνους. Εντούτοις, οι πολύτεκνοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, χωρίς να έχουν ουσιαστική βοήθεια από την πλευρά της πολιτείας.

Για την Πατρίδα μας ο θεσμός της Οικογένειας αποτελεί θεμελιακό στοιχείο της κοινωνικής της οργάνωσης και καλύπτει βασικές ανάγκες της συλλογικής ζωής. Η οικογένεια είναι ουσιαστικά το βασικό κύτταρο της κοινωνίας, ισχυρό δομικό της στοιχείο, μέσα από το οποίο επιδιώκεται η βιολογική και κοινωνική αναπαραγωγή, η μεταβίβαση των ηθών, των εθίμων, των θεσμών των αξιών της κοινωνίας στη νέα γενιά, η οποία με τη σειρά της θα διαμορφώσει ιδεολογίες και προοπτικές στην αυριανή κοινωνία.

Έτσι, η προστασία της Οικογένειας αποτελεί ταυτόχρονη φροντίδα τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας ολόκληρης. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κάθε Οικογένειας και ιδιαίτερα η μέριμνα και η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας πρέπει να αποτελεί πρόταγμα και υποχρέωση όλων μας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας

Γιάννης Βοσκόπουλος