- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Αλέξανδρος Ζήλος παρουσιάζει στη Φλώρινα την εμπειρία του διασχίζοντας την Αφρική με ποδήλατο

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του project Cairo2CapeTown με θέμα «Ο Αλέξανδρος Ζήλος παρουσιάζει την εμπειρία του διασχίζοντας την Αφρική με ποδήλατο».

Όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίο τύπου του project «ορμώμενοι από το ταξίδι στην Αφρική, θελήσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Ελλάδα, κάνοντας τον γύρο της με ποδήλατα. Αυτή τη φορά τα ποδήλατα θα είναι τρία, με αποτέλεσμα η διάθεση να είναι εξίσου αυξημένη. Τα χιλιόμετρα υπολογίζονται να φτάσουν μέχρι 1500. Το βασικό μέσο μετακίνησής μας, θα είναι το ποδήλατο. Βέβαια, αναμφίβολα θα χρησιμοποιηθούν κι άλλοι τρόποι εν μέσω αντίξοων συνθηκών, αλλά και ως προς τη συντομία χρόνου.

Σκοπός του επικείμενου ταξιδιού είναι ν’ ανακαλύψουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να τις αποτυπώσουμε μέσω του φωτογραφικού μας φακού. Μέσω αυτού του εγχειρήματος , αποσκοπούμε στην ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού στη χώρα μας, ο οποίος προσφέρεται για μια περισσότερο εκ των έσω παρατήρηση. Κατά τις στάσεις μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα κάνουμε παρουσιάσεις με θέμα το ταξίδι στην Αφρική. Στις παρουσιάσεις, που θα γίνουν στο εκάστοτε μαγαζί και μέρος, θα υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό , θα γίνει και αφήγηση ιστοριών, ενώ θα απαντηθούν και ερωτήματα όσων ενδιαφέρονται.

Αφετηρία αλλά και τερματισμός θα είναι η Αθήνα. Η σκηνή θα είναι ο κύριος χώρος διαμονής μας. Η ομάδα -όπως προαναφέρθηκε- θα απαρτίζεται από τρία μέλη, γεγονός το οποίο προσδίδει ένα βαθμό δυσκολίας σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο».

Οι συμμετέχοντες του project Cairo2CapeTown cycling around Greece είναι: Αλέξανδρος Ζήλος, Κωνσταντίνος Ζήλος, Γιώργος Πάλλης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Email: passengerinlife@gmail.com

Facebook: Cairo2CapeTown, https://www.facebook.com/cairo2capetown.bicycletour/

Facebook: Alexandros Zilos, Konstantinos Zilos, Giorgos Pallis

Website: www.passengerinlife.com

23146268_525635074464864_1566778945_n