- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας για την Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία

Το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της εκπαίδευσης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες υποστηρίζοντας επιστημονικά και παιδαγωγικά τους μαθητές και τις οικογένειές τους ,μέσα από  μία σύγχρονη προσέγγιση των ζητημάτων που άπτονται της αναπηρίας.

Η σύγχρονη παιδαγωγική και η Επιστήμη αντιμετωπίζουν πλέον μία πλειοψηφία περιπτώσεων αναπηρίας με τον κατάλληλο τρόπο  ώστε να περιοριστούν τα εμπόδια και οι κοινωνικές προκαταλήψεις ,και οι μαθητές να απολαύσουν την ομορφιά της σχολικής ζωής  με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία.

Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε να είμαστε σώφρονες και ταπεινοί απέναντι στην αναπηρία, αλληλέγγυοι και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Οφείλουμε να ξεριζώσουμε τις  βαθιές προκαταλήψεις που οδηγούν σε σκοταδισμό την κοινωνία και σε αδικίες απέναντι στα πιο ευάλωτα μέλη της.

Σήμερα, μία ακόμα παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία  παρά τα όποια ενθαρρυντικά βήματα, ας δεσμευτούμε ως άτομα και  ως πολιτεία  για την αποτελεσματικότερη και ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και για πιο θαρραλέες στοχεύσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με σεβασμό στην αναπηρία:

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας