- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση στη Φλώρινα για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη

Η πολιτιστική ομάδα του παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Νίκου Καζαντζάκη.

KAZANTZAKHS ENTYPO2

Η πολιτιστική ομάδα του παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών ξεκίνησε το 2005 με σκοπό να αποτελέσει ένα μέσο έκφρασης των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων των μελών του συλλόγου.

Με όλη αυτή την προσπάθεια η ομάδα δίνει στην κοινωνία όχι μόνο ένα καλλιτεχνικό στίγμα αλλά κυρίως το μήνυμα ότι τα άτομα με κινητική αναπηρία συμμετέχουν, δημιουργούν και εκφράζονται με μια δυναμική που έχει ξεφύγει πια από τα όρια που βάζει η αναπηρία τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της ομάδας όπως και όλοι οι φίλοι που την πλαισιώνουν ασχολούνται εθελοντικά και αφιλοκερδώς και με το μεράκι τους, τις γνώσεις τους και την φαντασία τους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων – παρουσιάσεων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Νίκου Καζαντζάκη

Συμμετέχουν: Γιώργος Αυγουστίδης Πέτρος Βαρσαμής Χαράλαμπος Καλομοίρης, Γιώργος Μωραϊτης, Στέλλα Πέρπερα, Ορχιδέα Τσέκα, Μαρία Φωπάδου

Κείμενα – Επιμέλεια: Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος

Ακούγονται αποσπάσματα από τα έργα: Το βιβλίο της Ελένης, Καπετάν Μιχάλης, Οι Αδερφοφάδες, Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Πρόλογος Καπετάν Μιχάλη.

KAZANTZAKHS POSTER2