- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημερωτική εσπερίδα για την άνοια και τη νόσο Alzheimer από το νοσοκομείο Φλώρινας

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, υπό την αιγίδα του δήμου Φλώρινας, του Alzheimer Hellas και και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Άνοια – Νόσος Alzheimer», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η Dr. Μαγδαληνή Τσολάκη, νευρολόγος ,ψυχίατρος, καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος του Alzheimer Hellas.

Την Dr. Τσολάκη θα πλαισιώσουν, με δικές τους ομιλίες, ο κ. Γιαλαουζίδης Μωυσής, ψυχολόγος και υπεύθυνος του κέντρου ημέρας Θεσ/νίκης, η κ. Ιωάννα Κατσούρη, εργοθεραπεύτρια, καθηγήτρια εφαρμογών του ΤΕΙ Αθηνών και η κ. Τσολακίδου Σταυρούλα, φυσικοθεραπεύτρια, καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ Θεσ/νίκης.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινότητες, στα πλαίσια του Εθνικού Πιλοτικού προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ¨ΗΠΙΟΝΗ¨  του Υπουργείου Υγείας.

Η ομάδα δράσης του νοσοκομείου απαρτίζεται από την Κοϊμτσίδου Άννα Ψυχολόγο, Μαρία Μαρούλη Κοινωνικό Λειτουργό, Νεκτάριο Βαμβακούση Νοσηλευτή,  Μαγδαληνή Ευαγγέλου και Μαριάννα Νικολαΐδου Επισκέπτριες Υγείας και Ευφροσύνη Δράγου Φυσικοθεραπεύτρια, υπό την εποπτεία της κ. Μαλάμα Αλεξάνδρας, διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Φλώρινας.

esperidaalzheimer