- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καληνύχτα Φλώρινα και ύπνο ελαφρύ…

Μία συγκέντρωση -συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την 4-12-17 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, υποτονική, δίχως παλμό, ανέλπιδη, στωική, υποκριτική, μουδιασμένα τα πρόσωπα (όχι από το κρύο)αλλά από την απορία των παρευρισκομένων εξαιτίας της αναισθησίας κάποιων, μα περισσότερο της Ανυπαρξίας των άμεσα εμπλεκομένων που εν προκειμένω θίγονται τα συμφέροντά τους, δηλαδή των Φλωρινιωτών.

Είναι ¨δύσκολη περίπτωση¨ η περιοχή μας, με νωπές τις αδικίες του παρελθόντος, με ακόμα απλήρωτους τους εμπλεκόμενους (εργαζόμενους και προμηθευτές καυσίμων, υλικών, εμπόρων και μή) στο κλειστό ορυχείο της Βεύης, με υπάρχον το πρόβλημα στο Κλειδί και την Αχλάδα, στους Αναργύρους, τα Βαλτόνερα, με τεράστια ανεργία για τους νέους και τις οικογένειές τους, με τα τρέχοντα έξοδα για τον χειμώνα που διανύουμε, με τα καύσιμα στα ύψη, με τον ΕΝΦΙΑ και την εφορία δαμόκλειο σπάθη πάνω σε κάθε νοικοκυριό, με τα κοινωνικά συσσίτια της Μητρόπολης(δεν ξέρατε ότι υπάρχουν;), με ότι άλλο επιβαρύνει την καθημερινότητα του Φλωρινιώτη στις δύσκολες ημέρες που περνάει.

Είναι ακόμα δυσκολότερη η αποφυγή του κοινωνικού αυτοματισμού κατά μιάς μερίδας ήδη εργαζομένων, η αφύπνιση από το λήθαργο για έναν άνθρωπο υπό πίεση, άνεργο, αγανακτισμένο, νεόπτωχο, χωρίς ελπίδα, επειδή οι τελευταίοι που την επικαλέστηκαν την ξευτίλισαν, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει την ζωή του επειδή έχει ήδη απολέσει την ψυχή του από τα ΜΜΕ, τους κάθε είδους πολιτικάντηδες και γυρολόγους της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Ως αποτέλεσμα αυτής της μικρής σε όγκο και παλμό κινητοποίησης ήρθε –όχι τυχαία – το σλόγκαν ¨η Μεγαλόπολη δεν είναι Φλώρινα¨ με μια ομολογουμένως μεγαλύτερη συγκέντρωση (6-12-17) που έστειλε και ένα ακόμα μήνυμα. ¨Κάντε ότι θέλετε στην Φλώρινα, εμάς δεν μας αγγίζετε¨!.

Και ναι η υπόθεση της Φλώρινας έχει τεράστια διαφορά με αυτήν της Αρκαδίας επειδή η Λιγνιτική εποχή ξεκινάει ΤΩΡΑ! Συγκρίνοντας λοιπόν τα αποθέματα λιγνίτη στις δύο αυτές περιοχές διαπιστώνουμε ότι το κοίτασμα της Φλώρινας είναι παρθένο, έχει να δώσει καύσιμο για τα επόμενα 50 χρόνια, ενώ αυτό της Μεγαλόπολης, (τελειώνει όπως και αυτό της Κοζάνης ) έχει ημερομηνία λήξης το 2027!

Πώς μπορείς να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα; Δύο ή καλύτερα τρείς περιοχές με πληθυσμιακές ανισότητες και άρα διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, με διαφορετικό πολιτικό κόστος στην λήψη οδυνηρών αποφάσεων ; Μήπως αυτή η ψηφοθηρική διαφορά δεν είναι αυτή που καθορίζει και τις όποιες έως τώρα πολιτικές αποφάσεις μεταξύ Φλώρινας –Κοζάνης;

Δυστυχώς για τον Φλωρινιώτη πάλι Άλλοι θα αποφασίσουν για αυτόν πράγματα που δεν θα είναι προς όφελος δικό του αλλά για άλλους! Όπως πήραν την Εγνατία, το Πανεπιστήμιο, το τμήμα των Βαλκανικών Σπουδών, τα στρατόπεδα και τα φυλάκια, που παραμένουν άδεια και τα σύνορα αφύλακτα , θα πάρουν και την σχολή Καλών Τεχνών, Θα του πάρουν τα χωριά, τα χωράφια, τα σπίτια, αυτά, θα τα δώσουν σε ιδιώτες που δεν θα επιλέξει αυτός αλλά πάλι άλλοι, χωρίς καμία εξασφάλιση και υψηλή επιστασία από το κράτος παρά μόνο λόγια… λόγια… λόγια του αέρα!

Ο Αης Μελίτης και τα ορυχεία θα δίνουν φθηνό ρεύμα στην Ελλάδα και ως αντάλλαγμα, θα παίρνει Ακριβό πετρέλαιο πανάκριβα προϊόντα και αγαθά ευρείας κατανάλωσης, συνοδευόμενα από την υψηλότερη φορολογία(άλλη μία αδικία που δεν υφίσταται στα νησιά μας) !

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κος Θεόκλητος μίλησε για Αποκεφαλισμό της ΔΕΗ! Κάποιοι που μέχρι τώρα δεν κατάλαβαν ή δεν ήθελαν να καταλάβουν, ελπίζω τώρα να ακούσουν, να προβληματιστούν!

Η ΔΕΗ διαλύεται! Ο λαός περί άλλα τυρβάζει!

Και ο Φλωρινιώτης κάθεται και περιμένει να χιονίσει για να δεί μια άσπρη μέρα!

Περιμένει στωικά τα χειρότερα που έρχονται, μην ελπίζοντας σε κάτι!

Κάθεται στην αναπαυτικότητα του καναπέ στρουθοκαμηλίζοντας ,αλληλέγγυος με το Εγώ του και μόνο με αυτό, κατηγορώντας ότι πάλι του φταίνε οι άλλοι, παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτός, όταν χρειάστηκε ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε το ελάχιστο, ούτε την συμμετοχή του σε μία διαδήλωση!

Ξέχασα με συγχωρείτε…. Δεν τον ενδιέφερε! Ξένοι είναι αυτοί που εργάζονται στα ορυχεία και στην Μελίτη, (μας είπανε ότι οι εργαζόμενοι είναι μόνο 60 άτομα!) ξένοι θα πάρουν Τηλεθέρμανση από την Μελίτη, ξένοι οι κάτοικοι της Βεύης, της Αχλάδας, των Αναργύρων , του Κλειδίου, των Βαλτονέρων, όλης της Φλώρινας, ξένοι θα ξεβολευτούν, ξένοι θα ξενιτευτούν και όχι γείτονες και τι μας νοιάζει που ξένοι θα πάρουν την ΔΕΗ !

Να το πάρετε χαμπάρι λοιπόν ότι εάν δεν ενδιαφερθούμε εμείς για ΕΜΑΣ οι άλλοι θα μας αντιμετωπίζουν ως πρόβατα που τα οδηγεί στο μαντρί, ένας οποιοσδήποτε βοσκός πληρωμένος από το αφεντικό του!

Να με συγχωρείτε που τα γράφω όλα αυτά και γίνομαι κακός και οξύς, αλλά να σας πώ άλλη μία υποψία μου! Υποψιάζομαι ότι στο τέλος ΜΟΝΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ! Και ίσως… και κάποιο υδροηλεκτρικό!!!

Καληνύχτα λοιπόν Φλώρινα κοιμήσου ήσυχα, αύριο όταν ξυπνήσεις….

ΜΗΝ ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ!

ΑΝΩΝΥΜΟΣ

(για την αποφυγή της ανθρωποφαγίας)