- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κυκλοφορεί το cd «Χριστουγεννιάτικα Λάχανα & Χάχανα» του συμπολίτη μας Τάσου Ιωαννίδη με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Τσουμίτα

Ότι καλύτερο για τους μικρούς (…και τους μεγάλους) φίλους μας, ώστε να μπουν μελωδικά στο κλίμα των εορτών, είναι το cd που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της Ελλάδας μαζί με το περιοδικό MY TV «Χριστουγεννιάτικα Λάχανα & Χάχανα» του Φλωρινιώτη μουσικοσυνθέτη Τάσου Ιωαννίδη. Δώδεκα πανέμορφα παιδικά τραγούδια με την Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, όπου μεταξύ γνωστών καλλιτεχνών (Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Παντελής Θαλασσινός) συμμετέχει και η συμπολίτισσα μας Χριστιάνα Τσουμίτα, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Το φλουρί».

Χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα, ένα άλμπουμ με νέα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια που όμως μοιάζουν «Κλασσικά» όχι γιατί θυμίζουν το παρελθόν, αλλά γιατί ανήκουν στο Μέλλον.

Μετά από το πέμπτο άλμπουμ της σειράς, που πρόσφατα κυκλοφόρησε με τίτλο Λάχανα και Χάχανα -Τραγουδοτσουλήθρες, ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός των τραγουδιών που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους , έρχεται σαν Αϊ-Βασίλης με έναν σάκο γεμάτο «δώρα-τραγούδια», να τα μοιραστεί με όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους.

Οι Καλικάντζαροι, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, το Άστρο και οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα, οι Τάρανδοι του Αϊ- Βασίλη, η …άχνη ζάχαρη σαν χιόνι από τους κουραμπιέδες της μαμάς, …το Φλουρί κι η Βασιλόπιτα, …η αγωνία των παιδιών που τα Χριστούγεννα αργούν, …όλα αυτά κι άλλα τόσα μοναδικά «στολίδια» και συναισθήματα χαράς που χαρίζουν τα Χριστούγεννα στα παιδιά, «κλειδώνουν» σε εμπνευσμένες μελωδίες, ξεχωριστές, ποτισμένες με μύρο απ’ την Αγιοσύνη των Χριστουγέννων κι έρχονται καλπάζοντας σε ρυθμούς χαρούμενους και γιορτινούς να δώσουν νέο ηχόχρωμα στα φετινά Χριστούγεννα.

Ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός και η Χριστιάνα Τσουμίτα, συνδράμουν με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, προσθέτοντας την δική τους μελωδική μαγεία στα Χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα.

Συντελεστές:

Τραγουδούν: Τάσος Ιωαννίδης και η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Συμμετέχουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστα Μακεδόνας, Παντελής Θαλασσινός και η Χριστιάνα Τσουμίτα

Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Κώστας Κολοβός, Μεταξία Δρογώση, Ευγενία Ασλανίδου

Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης

Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου

laxana_kai_xaxana_xristougenniatika_2017_12_001