- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μεγάλη πρόκριση για την Φωτιάδου

ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Σάββατο 2/12/2017 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντρών-Γυναικών.

Πήραν μέρος συνολικά 100 άντρες διεκδικώντας τις 5 θέσεις πρόκρισης και 14 γυναίκες για 3 θέσεις πρόκρισης. Από τις ομάδες τις Φλώρινας δηλώθηκαν τα τρία κορίτσια της γυναικείας ομάδας Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη και Θάλεια Κορδούτη καθώς και η 14χρονη Χρυσή Φωτιάδου. Οι δύο πρώτες προκρίθηκαν απευθείας στα τελικά λόγω της υψηλής θέσης στον πίνακα αξιολόγησης της Ομοσπονδίας, ενώ η Κορδούτη και η Φωτιάδου αγωνίστηκαν στα προκριματικά. Και οι δύο τα πήγαν περίφημα και χωρίς ήττα πήραν την πρόκριση. Για την Χρυσή είναι η δεύτερη φορά που προκρίνεται στην τελική φάση του ατομικού γυναικών και αυτό φανερώνει την μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει. Την άνοιξη θα αγωνιστεί στην Αθήνα με όλα τα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

24132107_10212624883889532_1651288180110862634_o

Στους άντρες αγωνίστηκαν μόνο παιδιά από την Ακαδημία των ΣΑΡΙΣΩΝ με στόχο την απόκτηση εμπειριών και τα πήγαν εξαιρετικά. Αν και αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων σημείωσαν σημαντικές νίκες απέναντι σε άντρες αθλητές. Έπαιξαν οι Κωνσταντίνος Αντωνίου (2νίκες-1 ήττα), Νίκος Σφέτκος (1νίκη-2 ήττες), Ιωσήφ Ελσάμι (2νίκες-1 ήττα), Σωτήρης Μούσιας (2νίκες-1ήττα). Όλα τα αγόρια έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Η συμμετοχή της Φωτιάδου που από τόσο μικρή ηλικία θα συμμετέχει στην κορυφαία διοργάνωση της χώρας, μαζί με τα μεγαθήρια της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης φανερώνει την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στις ΣΑΡΙΣΕΣ και αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του αθλητισμού της Φλώρινας.

Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους προκριθέντες. Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Χρυσή, στην Γεωργία, στην Αλίκη και στην Θάλεια στους τελικούς.