- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέοι ενεργοί με συμμετοχή και έργο, ή νέοι στην αφάνεια με παλιές νοοτροπίες και θεωρία, χωρίς πράξεις;

25287356_10208920934334442_1143340370_nΓράφει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας,

Φοιτητής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας

Είναι χρέος κάθε νέου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να προσπαθεί για το καλό του τόπου του, δίνοντας μάχες ο καθένας ξεχωριστά σαν «μέρος» που αντιπροσωπεύει το «όλον» και η κάθε προσπάθειά του στοχεύει στο προσωπικό και στο συλλογικό καλό.

Τη Δευτέρα, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 5 μμ., παραβρέθηκα σαν φοιτητής και μέλος του Συλλόγου φοιτητών της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, στη σύσκεψη για την ανακατασκευή του κτηρίου της Αγίας Όλγας. Ένα έργο που έχει καθυστερήσει επί σειρά ετών και δυσκολεύει τους φοιτητές και καθηγητές, ιδίως όσον αφορά στο κομμάτι των μεταφορών στα εργαστήρια των κατευθύνσεων των ειδικοτήτων της Σχολής, τα όποια βρίσκονται στα χωριά, γιατί υπάρχουν ελάχιστα δρομολόγια με τις αστικές συγκοινωνίες. Επιτέλους, φαίνεται να ξεκινά ξανά μετά από το πάγωμα των εργασιών που υπέστη.

Προσωπικά, αυτό που με ενδιαφέρει σαν φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο και στον χρόνο που δεσμεύτηκε ο κ. Περιφερειάρχης, δηλαδή, μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, κι ας ελπίσουμε ότι θα γίνει έτσι. Το έργο αυτό είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές που θα έρθουν και είναι έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και τους φοιτητές της.

Οι φοιτητές όχι μόνο θα διευκολύνονται με το να μην ξοδεύουν χρήματα στις συγκοινωνίες για να πηγαίνουν στα εργαστήρια τους, αλλά θα συμμετέχουν και αυτοί οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα γύρω χωριά καθημερινά, κι έτσι θα έχουμε μια σχολή πιο ενεργή πιο συμμετοχική με όλους τους φοιτητές, θα έχουμε ένα στολίδι που θα γεννά δημιουργίες στο κέντρο της πόλης μας. Στην πόλη των εικαστικών.

Επίσης, θλίψη μου προξένησε η απουσία της νεολαίας από την πρώτη γραμμή, η απουσία των οργανώσεων των νέων σε μια τέτοια σύσκεψη ζωτικής σημασίας για την πόλη, αλλά και σε καιρούς που μόνο νέοι έχουν κουράγιο και δύναμη να τρέξουν για τον τόπο τους. Πολιτική δεν γίνεται με ανακοινώσεις και με άρθρα στα sites, αλλά με συμμετοχή και πράξη, ή τουλάχιστον με ενδιαφέρον για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πόλη μας,

Είναι πολύ λυπηρό μια γενιά με νέους ανθρώπους να διψά για έναν τίτλο συμμετοχής σε ένα όργανο και μετέπειτα να χάνεται στην αφάνεια, χωρίς πράξεις, χωρίς έργο. Στην θεωρία είμαστε όλοι καλοί. Σκοπός της ενασχόλησης με τα κοινά είναι οι πράξεις για κάτι καλύτερο, και όχι μια σταθερή κωματώδης κατάσταση, ούτε η συντήρηση παλαιών νοοτροπιών που οδεύουν κατευθείαν στον γκρεμό.