- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο δήμαρχος Φλώρινας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ (video, pics)

Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Φλώρινας, παραβρέθηκε την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Νίκο Ευαγγέλου.

Πρόκειται για το ΚΔΑΠ που απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρία για τη λειτουργία του οποίου υπεύθυνη είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φλώρινας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και στεγάζεται στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης απασχολούνται έως είκοσι παιδιά με αναπηρία, διαφόρων ηλικιών, καθημερινά τις απογευματινές ώρες και το Σάββατο τις πρωινές ώρες, με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικότητάς τους, την απόκτηση γνώσεων και την ψυχαγωγία, ενώ, παράλληλα, οι οικογένειες ενημερώνονται και παραπέμπονται σε φορείς που παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και να αυξήσουν το αίσθημα της δημιουργίας μέσω της θέλησης και της συμμετοχής τους σε ομαδικές δραστηριότητες. Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει µε την υλοποίησή του στην ανάπτυξη δομών κοινωνικής στήριξης, µε σκοπό την κοινωνική συνοχή και την ένταξη στην αγορά εργασίας των ωφελούμενων μητέρων και στη δυνατότητα απασχόλησης µε τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη δομή, ενώ, ταυτόχρονα, συντελεί στην αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος και στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών.

Ο κ. Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας και που βλέπω τη δομή αυτή να λειτουργεί άριστα. Σας ενημερώνω ότι συνομιλώντας με τον κ. Πρόεδρο έχουμε καταλήξει ότι θα πρέπει να προσληφθούν και άλλες ειδικότητες για την ακόμα καλύτερη στελέχωση του Κέντρου και την παροχή ακόμα πιο ποιοτικών υπηρεσιών στα εξαιρετικά αυτά παιδιά που τα αγαπάμε ιδιαιτέρως. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από αυτή που διανύουμε και να ανακάμψουν οικονομικά και κοινωνικά οι οικογένειες μας, αλλά και η πατρίδα μας».

1 2 3 4 5