- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γιάννης Αντωνιάδης: «Ο υπό σύσταση φορέας διαχείρισης υδάτων πρέπει να έχει έδρα το Αμύνταιο»

Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των λιμνών και του υδάτινου πλούτου, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά.

Στην προηγούμενη περίπτωση δεν είχαν κληθεί στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στις 28/11/2017 όσοι φορείς δραστηριοποιούνται γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα (αλιείς, αγρότες, ξενοδόχοι, εμπορικές επιχειρήσεις), αποφασίζοντας έτσι για την τύχη της Βεγορίτιδας ερήμην των ενδιαφερόμενων φορέων.

Τώρα κάνει δεύτερο και σοβαρότερο λάθος δημιουργώντας φορέα διαχείρισης υδάτων με έδρα την Καστοριά , τη στιγμή που ο νομός της Φλώρινας διαθέτει έξι (6) φυσικές λίμνες εκ των οποίων οι τέσσερις (4) βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμυνταίου και τροφοδοτούν η μία την άλλη.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κυβέρνηση Τσίπρα αγνοεί προκλητικά τον νομό Φλώρινας. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι το διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου, το γνωστό και ως «λιμάνι ξηράς» θα ιδρυθεί στην Καστοριά και όχι στο Νομό Φλώρινας από τον οποίο υπήρξε η αντίστοιχη πρόταση .

Για όλους εμάς που κατοικούμε στο νομό Φλώρινας η ζωή μας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον υδάτινο πλούτο που παράγεται από το φυσικό οικοσύστημα με την παρουσία των έξι λιμνών. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος που δοκιμάζεται με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει ο υπό σύσταση φορέας διαχείρισης υδάτων να έχει έδρα το Αμύνταιο. Αυτό για μας αποτελεί προϋπόθεση απαραίτητη για την αναπτυξιακή πορεία του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου της περιοχής και η οποία δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Επιβάλλεται να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νομού με πρώτους τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και τον Κυβερνητικό Βουλευτή.