- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη (pics)

Στις 14 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση των μελών του για την καινούρια χρονιά και οι γυναίκες του χωριού ανταποκρίθηκαν στο απογευματινό κάλεσμα για το κόψιμο της πίτας.

Στο φιλικό και ζεστό, σχεδόν σπιτικό, χώρο της κοινότητας ήπιαν τον καφέ τους κεράστηκαν ολόφρεσκο παστάκι του «Μπίλη» και δροσίστηκαν από τα αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη.

Στο σύντομο απολογισμό από την πρόεδρο του συλλόγου αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες  της χρονιάς που πέρασε και εκφράστηκαν προτάσεις για τη νέα.

Το σύνολο των γυναικών βρήκε την ευκαιρία, μέσα σε όλα, να τονίσει την ανάγκη της ενότητας και τη θέληση να μπει δίπλα στο σύνολο των κατοίκων του χωριού για να πετύχουν μαζί τη συντήρηση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου, που εδώ και χρόνια υπόσχονται οι τοπικοί αρετοί, αλλά δεν υλοποιούν.

Οι Παπαγιαννίτισσες χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή και υπέγραψαν όλες την πρόταση για το σχολείο τους.

Το δώρο από το Σύλλογο και το χρηματικό ποσό προσφορά από την απόδημη εθελόντρια, φίλη του Συλλόγου Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, δόθηκαν στην κυρία Γαζέα Ελένη του Ευαγγέλου, αφού στο κομμάτι της βρέθηκε το «φλουρί».

Μετά την ανταλλαγή ευχών για μια χρονιά γεμάτη από ευτυχισμένες στιγμές ανανέωσαν το ραντεβού τους στο γλέντι της 10ης Φεβρουαρίου.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη – Τάτου Γιασεμή

doro diabasma