- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κώστας Σέλτσας: Εντάχθηκαν οι 359 επιλαχόντες στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Μετά την δέσμευση του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας και την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα των νέων αγροτών από 12.000.000 σε 19.115.000 ευρώ, στις 30/1/2018 εκδόθηκε η επικαιροποιημένη απόφαση για την ανάρτηση των αποτελεσµάτων αξιολόγησης για το Υποµέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Με την αύξηση του προϋπολογισμού από το αρμόδιο Υπουργείο εντάσσονται στο πρόγραμμα 359 επιλαχόντες από όλη την Δυτική Μακεδονία, των οποίων οι αιτήσεις ήταν επιλέξιμες αλλά δεν καλύπτονταν από τις αρχικές πιστώσεις. Με αυτό τον τρόπο 359 επιπλέον νέοι και νέες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την γεωργική τους δραστηριότητα και να συμβάλλουν σημαντικά στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μαζί με τους επιλαχόντες ο συνολικός αριθμός των νέων αγροτών ανέρχεται σε 923 άτομα. Η παρουσία της νέας γενιάς αγροτών θα δώσει μεγάλη ανάσα στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, θα μειώσει σημαντικά την ανεργία και θα επιτρέψει στους νέους να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.