- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μητροπολίτης Θεόκλητος: «Για το καζίνο έχουμε μόνο μία ευχή. Το συντομότερο να γίνει κομμάτια»

Προς

Τούς Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τον άγαττημένο Λαό της Μητροπολιτικής μας περιφερείας

Αγαπητοί μου.

Ωσάν νά μήν μας αρκούσε ή μάστιγα της κρίσης πού μαστιγώνει τους πάντες επί οχτώ χρόνια.

Ωσάν να μην μας αρκούσε η ανακίνησι του θέματος τον τελευταίο καιρό για την Μακεδονία μας.

Τις ημέρες αύτές ξύπνησε και πάλι έπειτα από νάρκη 25 ετών το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΖΙΝΟ Φλωρίνης. Έσπευσα λοιπόν και ανέσυρα από το αρχείο μου έναν φάκελλο, στον όποιο κατέθετα επί χρόνια, όποιο δημοσίευμα τοπικής ή πανελλήνιας έφημερίδος είχε σχέσι γενικά με τα ΚΑΖΙΝΟ ή και με το της Φλωρίνης. Ακόμη δε ξεφύλισσα καί τις ανακοινώσεις του μακαριστού Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου, αλλά και όσα δημοσιεύσαμε επί των ημερών μου.

Άλγος βαρύ καταλαμβάνει την ψυχή καθενός πού διαβάζει τις φοβερές επιπτώσεις, που έχει ή λειτουργία ενός ΚΑΖΙΝΟ. Μεγαλοεπιχειρηματίες σε μια νύχτα γίνονται πάμπτωχοι. Άλλοι αυτοκτονούν κρεμασμένοι σε κάποιο δένδρο του πάρκου του ΚΑΖΙΝΟ, όπου τζογάρανε. Οικογένειες διαλύονται. Παιδιά μένουν από την μια στιγμή στην άλλη χωρίς τα στοιχειώδη για τη ζωή τους. Άλλος έχασε το εφάπαξ πού εισέπραξε. Άλλοι υπογράφουν δηλώσεις, για να μη γίνονται δεκτοί, αλλά όμως τούς αφήνουν να περάσουν μέσα με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή τους. Είναι φοβερός ό απολογισμός των επιπτώσεων, πού έχει ή λειτουργία ενός ΚΑΖΙΝΟ επί της κοινωνίας.

Χάρηκα όμως συγχρόνως βλέποντας την υπέροχη αντίδρασι της τοπικής Εκκλησίας μας με την οποία συστρατεύθηκαν όλοι οί κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς και υπεύθυνοι. Όλοι με μπροστάρη την Εκκλησία αντέδρασαν σταθερά και είπαμε ΟΧΙ στην λειτουργία του ΚΑΖΙΝΟ στη Φλώρινα. Δεν θέλουμε ούτε τα κέρδη του, ούτε τις θέσεις εργασίας, ούτε και τα αντισταθμιστικά οφέλη του. Πώς θα συμμετείχαμε στα εγκαίνια μιας ΔΩΡΕΑΣ του ΚΑΖΙΝΟ Φλωρίνης, όταν τις προηγούμενες μέρες είχαμε κάνει την κηδεία ενός νέου, ή ενός οικογενειάρχη πού αυτοκτόνησε εξ αιτίας του; Αύτη ή ΔΩΡΕΑ είναι σαν τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα με τα οποία αγόρασαν το ΑΚΕΛΔΑΜΑ = χωράφι αίματος.

ΠΟΙΟΣ από τούς ιδιοκτήτες, η από τούς μετόχους του ΚΑΖΙΝΟ Φλωρίνης θα χαίρονταν, αν ένα παιδί τους έμπλεκε σ’ αύτό κι έχανε την περιουσία του, ή τις άλλες επιχειρήσεις του, ή την οικογένεια του, ή τέλος και την ζωή του;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ.

Απευθύνομαι μετά πόνου και αγάπης σε όλους σας. Να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας. Να εξορκιστή ο δαίμονας και να ξαναπέσει σε νάρκη και πάλι για άλλα 50 και 100 χρόνια αυτό το εργαλείο του διαβόλου. Χωρίς την λειτουργία του δεν πάθαμε τίποτα. Είχαμε και ήλιο, και αέρα, και δροσιά, και χιόνι, και πάγο, και βροχή, και όλα τα αγαθά της ευλογημένης γης της Φλωρίνης. Γνωρίζουμε τον πόνο γονιών πού τα παιδιά τους φιλοξενούνται σε διαμερίσματα του ΚΑΖΙΝΟ Σκοπίων, ενώ οι δουλειές τους πάνε κατά διαβόλου.

ΤΕΛΟΣ για πολλοστή φορά απευθυνόμαστε και πάλιν στους Ιδιοκτήτες και στους μετόχους του ΚΑΖΙΝΟ Φλωρίνης.

Αγαπητοί μας. Με σας και τις οικογένειες σας δεν έχουμε καμμιά διαφορά. Με το ΚΑΖΙΝΟ όμως, στο όποιο διαπλέκεται το όνομά σας, έχουμε μεγάλο πόνο και πίκρα. Για τις οικογένειες σας και τα άλλα ευλογημένα έργα σας ευχόμαστε εκ βάθους ψυχής κάθε ευλογία από τον Κύριό μας, πού μας βλέπει όλους. Για το ΚΑΖΙΝΟ όμως έχουμε μόνο μία ευχή. Το συντομώτερο να γίνη κομμάτια.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ