- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Όμιλος Ρητορικής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας δίνει το παρών σε πανελλήνιους αγώνες λόγου

Η μεγάλη ώρα για τους Δ΄ Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας, που διεξάγονται μεταξύ ομάδων μαθητών Λυκείου, ήρθε! Οι Αγώνες διενεργούνται στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Κέννεντυ 60, Πυλαία) από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Στους Αγώνες αυτούς συμμετέχουν ομάδες μαθητών και μαθητριών από τα δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια όλης της Ελλάδας. Τα αγωνίσματα είναι οι Διττοί Λόγοι, ο Προτρεπτικός Λόγος, ο Αυθόρμητος Λόγος και η Εκφραστική Ανάγνωση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των παιδιών για θέματα επικαιρότητας, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός τους για ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα, η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με συνομηλίκους. Επιθυμούμε να τους δοθεί  η ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα, να καλλιεργήσουν την ευγλωττία τους, να εκφράσουν με ευπρεπή και αποτελεσματικό τρόπο τις ανησυχίες και τις απόψεις τους.

Το 1ο ΓΕΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ πρωτοπορεί στη δυτική Μακεδονία, καθώς είναι το μοναδικό σχολείο που συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους Πανελλήνιους αυτούς αγώνες, αντιμετωπίζοντας σχολεία με μεγάλη εμπειρία, όπως το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θες/νίκης «Μανώλης Ανδρόνικος», Pierce College, AΞΙΟΝ Ξάνθης, Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, ΔΕΛΑΣΑΛ, Σχολή Μωραΐτη.

Ο όμιλος ρητορικής του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας από φέτος λειτουργεί υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επιστημονικά υπεύθυνη την κα Σ. Τριαντάρη, πρόεδρο του Τμήματος Νηπιαγωγών.

Επιβάλλεται παράλληλα να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην κα Βαλίνα ΡΟΖΑ, πρόεδρο της Εταιρείας «ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ», χορηγό του ομίλου, αλλά και στον Αντιπεριφερειάρχη κον Σ. Μπίρο, στον Περιφερειακό Σύμβουλο κον  Γ. Αντωνιάδη και σε δύο καταξιωμένους επιχειρηματίες της πόλης μας, τον κον Β. Παπαγιάννη και τον κον Ν. Μπέλη για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.

Ο συντονιστής – σύμβουλος του Ομίλου

Γιώργος Τζήμας