- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Φλώρινας (video)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προχώρησαν μέλη της ΕΛΜΕ Φλώρινας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παύλο Ιωάννου, η οποία απευθυνόταν στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας συνεδρίασε την Δευτέρα, 8/1 για να εξετάσει τη διαμορφούμενη κατάσταση ενόψει της ψήφισης στην Βουλή των προαπαιτούμενων για να κλείσει η 3η αξιολόγηση.

Κατά την εκτίμηση μας είναι δεδομένη η ψήφιση μέτρων που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση, όπως η υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στα σχολεία, τα κριτήρια συγχωνεύσεων και η αναμοριοδότηση των σχολικών Μονάδων. Επίσης μέτρα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις αμοιβές μας με την μείωση του αφορολόγητου και τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα μας με την αλλαγή του νόμου για το δικαίωμα της απεργίας.

Έτσι αποφασίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας την Τετάρτη 10/1 και ώρα 13.30 για τα δυσμενή μέτρα που επιχειρείται να επιβληθούν στο χώρο της εκπαίδευσης και η επίδοση της παρούσας επιστολής».

Δηλώσεις για την παράσταση διαμαρτυρίας έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Νίκος Νικολάου.