- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξεκίνησαν πρακτική άσκηση στο δήμο Φλώρινας μαθητές της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν στον Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, την πρακτική τους άσκηση οι μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φλώρινας προσέλαβε 18 μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ.κ. Νίκο Δούμτση, Χρήστο Μπαρδάκα, Αντώνη Σίπκα και Κώστα Τριανταφυλλίδη, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας, κ. Παντελής Μαύρου και ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας καλωσορίζοντας τους μαθητές αναφέρθηκε στη συμβολή των μαθητών για την εύρυθμη  λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Είπε, επίσης, ότι ο Δήμος Φλώρινας απασχολεί ετησίως μαθητές από το ΕΠΑΛ Φλώρινας και τη Σχολή της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με σκοπό την οικονομική στήριξη των τοπικών νοικοκυριών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Για το έτος 2017-2018 ο Δήμος θα απασχολήσει 26 μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων. Τέλος, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την αγαστή συνεργασία τους.

Ο κ. Μαύρου ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και ανέφερε ότι χάρη στη συμβολή του Δήμου Φλώρινας η Σχολή ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας απασχολεί τους περισσότερους μαθητές σε πανελλαδικό επίπεδο. Αναφερόμενος δε και στο σύνολο της συνεργασίας και σε άλλες δημιουργικές δράσεις μεταξύ του Δήμου και της Σχολής, είπε ότι υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για τον Δήμο και τη Σχολή, όσο και για την τοπική κοινωνία ευρύτερα.

2