- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ικανή για κάθε πολιτικό παραμύθι» (video, pics)

«Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ικανή για κάθε επικοινωνιακό κόλπο, για κάθε πολιτικό παραμύθι, αλλά ανίκανη να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι μια κυβέρνηση που κοντά στα παλιά προβλήματα, προσθέτει καινούργια και ωθεί την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, συνεχώς προς τα πίσω» ανέφερε από τη Φλώρινα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς φτωχότερους. Ήρθε, υποτίθεται, να υπερασπίσει τα λαϊκά στρώματα και μας έχει φορτώσει με 34 νέους φόρους, έχει κόψει το ΕΚΑΣ, έχει περιορίσει το επίδομα θέρμανσης σε περιοχές σαν τη Φλώρινα, ενώ ειδική «περιποίηση» έχουν οι συνταξιούχοι. Είναι ξεκάθαρο ότι με ένα τσουβάλι μέτρα και δύο μνημόνια από το 2015 και μετά, η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε καν εκεί που ήταν το 2014. Απόδειξη τα capital controls».

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα αυτό με μια αβάσταχτη ελαφρότητα και επιπολαιότητα. Αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης μέσα στην Ελλάδα, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Αδιαφόρησε τόσο για την αντιπολίτευση και την ανάγκη να υπάρξει μια ειλικρινής συνεννόηση, αλλά αδιαφόρησε ακόμα περισσότερο και για την εθνική ψυχή». Παράλληλα, πρόσθεσε πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία αισιοδοξία για ικανοποιητική λύση του θέματος.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της Novartis χαρακτηρίζοντας το ως «υποτιθέμενο σκάνδαλο». «Η Νέα Δημοκρατία» είπε, «είναι υπέρ της διερεύνησης κάθε υπόθεσης και φυσικά και αυτής και της απόδοσης ευθυνών όπου ανήκουν. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις εξεταστικών επιτροπών που έφερε η κυβέρνηση από το 2015».

Ολοκληρώνοντας δήλωσε: «Η Ελλάδα της μιζέριας και της ελεημοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αξίζει. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και των ευκαιριών».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω video τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

Κοπή βασιλόπιτας της Περιφερειακής Οργάνωσης και της ΟΝΝΕΔ

Η παρουσία του κ. Χατζηδάκη στη Φλώρινα συνδυάστηκε με την κοπή βασιλόπιτας της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας και της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φλώρινας, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης, Ευλαμπία Πρώιου, ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φλώρινας Πέτρος Τσακαλίδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Φλώρινας Δημήτρης Ιωαννίδης και ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ το συντονισμό είχε ο υπεύθυνος Οργάνωσης της Π.Ο. Γιάννης Μίσκας.

Μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν ήταν ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Βόσδου και Κιοσσές, ο υπεύθυνος οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Πλιόγκας, τα μέλη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ, οι πρώην δήμαρχοι Φλώρινας κ. Στύλου, Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης και Πρεσπών κ. Τσέπας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Μποντζίδης και Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αμυνταίου κ. Βολιώτης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φλώρινας κ. Αντωνιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

DSC_0617 DSC_0626 DSC_0627 DSC_0629 DSC_0630 DSC_0631 DSC_0632 DSC_0635 DSC_0637 DSC_0638 DSC_0639 DSC_0641 DSC_0646 DSC_0648 DSC_0649 DSC_0652 DSC_0654 DSC_0664 DSC_0670 DSC_0675 DSC_0679 DSC_0684 DSC_0694 DSC_0697 DSC_0701