- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανελλήνια συγκέντρωση αγωνιστικών ομάδων μονοκινητηρίων στη Φλώρινα

Μια ακόμα πρωτοποριακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Φεβρουαρίου, στη Φλώρινα, η εταιρεία «B&T Composites».

Πρόκειται για την πανελλήνια συγκέντρωση αγωνιστικών ομάδων μονοκινητηρίων κατασκευών φοιτητών ΑΕΙ.

Τα τελευταία χρόνια ομάδες φοιτητών από τα Πολυτεχνεία της χώρας μας, έχουν δημιουργήσει ομάδες που κατασκευάζουν από το μηδέν οχήματα – «φορμουλάκια», μηχανές, αεροπλάνα, δορυφόρους.

Συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες, με ανταγωνισμό μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, και με σπόνσορες (οι ευρωπαίοι φοιτητές), τα μεγαλύτερα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η πορεία των Ελλήνων σε αυτούς τους αγώνες είναι θαυμαστή.

Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η κάθε ομάδα ψάχνει το κάτι παραπάνω. Ηλεκτρικά οχήματα, κατασκευές carbon για σημαντική εξοικονόμηση βάρους ιδιαίτεροι σχεδιασμοί, έρευνα και καινοτομία.

H εταιρία «B&T Composites» είναι δίπλα σ’ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια. Χορηγεί όλες τις ομάδες με ό,τι χρειάζονται για τις κατασκευές τους. Η εταιρεία, με έδρα τη Φλώρινα, παράγει προϊόντα από ανθρακονήματα, και τα εξάγει σε όλη την Ευρώπη.

Αποφάσισε λοιπόν να προσκαλέσει όλες αυτές τις ομάδες με τα μέλη και τους υπευθύνους καθηγητές σε μια εκδήλωση στη Φλώρινα, όπου θα εκτεθούν τα μονοθέσια, τα σκάφη, τα αεροπλάνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου,  στην κεντρική πλατεία της πόλης, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η προσπάθεια των φοιτητών του Ελληνικού Πανεπιστημίου, η έρευνα που αθόρυβα γίνεται, το υψηλό επίπεδο των Σχολών μας σε ένα τομέα τόσο ανταγωνιστικό, όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, και όχι μόνο.

Τα παιδιά από όλες τις σχολές, θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα έρευνας, καινοτομίας, τεχνολογίας.

Κι όλα αυτά από την εσχατιά της Φλώρινας, που είναι όμως στην καρδιά της τεχνολογίας.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα Επιμελητήρια Φλώρινας και Κοζάνης. Το Σάββατο, μάλιστα, σε ειδική συνέντευξη Τύπου, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στην εταιρεία «B&T Composites» για την πρωτοβουλία και προσφορά της στην καινοτομία και στην έρευνα.