- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απάντηση της προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών στον διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας

Με αφορμή την απάντηση του κ. Χιωτίδη στην επιστολή μου που αφορά στη μετακίνηση της Βασιλείου, θα ήθελα να πω τα εξής:

Ο κ. Χιωτίδης αφήνει να εννοηθεί ότι θέλοντας να υποστηρίξω την κ. Βασιλείου τρομοκρατώ με ψεύδη τους ασθενείς, τους συνοδούς και το λαό της Φλώρινας. Με λίγα λόγια μου αποδίδει ικανότητες που δε γνώριζα ότι διαθέτω, το να πλανεύω εν ολίγοις τα πλήθη, με κολακεύει αλλά δυστυχώς δε χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ διότι τα γεγονότα μιλάν από μόνα τους.

Οι ασθενείς έχουν αντίληψη κι ο κόσμος επίσης, γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και στη μονάδα και στο νοσοκομείο και μπορούν να κρίνουν μόνοι τους αν είναι δίκαιη ή όχι η μετακίνηση της γιατρού και μάλιστα τώρα που πραγματικά η ΜΤΝ δούλευε καλύτερα από ποτέ με την προσθήκη και της επικουρικού στο δυναμικό της.

Λέει ότι υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη, ασφαλώς θα εννοεί τη νοσηλεύτρια που το μόνο που κάνει είναι να βοηθάει τη προϊσταμένη να περνά ηλεκτρονικά ένα μέρος από το υλικό και τα οδοιπορικά, ενώ τις υπόλοιπες συνταγές, γύρω στις 400 κάθε μήνα, τις γράφει η κ. Βασιλείου, κι από όσο γνωρίζω σύντομα θα φύγει στη Ρόδο.

Η μονάδα υπάγεται στη παθολογική, ναι έτσι είναι, μπορεί όμως ένας παθολόγος να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια σε έναν νεφροπαθή; Μα αφού είναι εντελώς διαφορετική ειδικότητα, αν είναι έτσι να μη ζητάμε νεφρολόγους για τη μονάδα, ας φέρουμε κι οδοντίατρο αν περισσεύει.

Να πληροφορήσω τον κ. Χιωτίδη ότι ουδέποτε είχα, ούτε έχω την πρόθεση να αμφισβητήσω την επιστημονική κατάρτιση του νοσηλευτικού προσωπικού ή κάποιου γιατρού, όχι μόνο διότι όπως λέει δεν έχω «τη στοιχειώδη επιστημονική κατάρτιση» (δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου) αλλά και δε συνηθίζω να προσβάλω κανέναν ή να μιλάω με υπονοούμενα, αν θέλω να πω κάτι το κάνω ευθέως, τις ψεύτικες κατηγορίες και σκευωρίες τις αφήνω για άλλους που τις ξέρουν καλύτερα.

Όσο δε για το αν είναι σημαντική ή όχι η παρουσία της κ. Βασιλείου στη μονάδα θα πω ότι ασφαλώς και είναι, μιλάει το έργο της τόσα χρόνια, μιλάει ο κόσμος που δεν έχει εμπάθεια και βλέπει την προσφορά της, μιλάει και η πλειοψηφία των ασθενών που εμμονικά κάποιοι στο ΓΝΦ αγνοούν. Σίγουρα μια μονάδα δε δουλεύει χωρίς νοσηλευτές, κανείς δε μειώνει την προσφορά τους, κάποιος όμως είναι υπεύθυνος και οργανώνει το τμήμα και αυτό η γιατρός το κάνει πολύ καλά χρόνια τώρα. Και ναι συνηθίζεται οι χρόνιοι ασθενείς να έχουν ξεχωριστή σχέση με το γιατρό που τους παρακολουθεί και βλέπουν σχεδόν καθημερινά για χρόνια. Επίσης να υπενθυμίσω στον κ. Χιωτίδη ότι εγώ ποτέ δε βγήκα να πω ότι το νοσοκομείο είναι επικίνδυνο, αντίθετα υποστηρίζω ότι ο κόσμος πρέπει να νιώθει ασφαλής, ας μη μου καταλογίζει λοιπόν ότι με τις δηλώσεις μου τρομοκρατώ τον κόσμο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω στον κ. Χιωτίδη να μη διστάσει να απευθυνθεί όπως λέει στις εισαγγελικές αρχές για να δει αν όντως το περιεχόμενο της επιστολής μου αποτελεί κολάσιμη πράξη. Θα χαρώ να με καλέσει η εισαγγελέας για να μάθει και όσα δεν έγραψα δημοσίως.

ΜΕΡΟΠΗ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ