- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο (video, pics)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (μέλος της ΟΓΕ), στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού της ημέρας της γυναίκας, η οποία είναι ιστορική ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Με την κίνηση αυτή, τα μέλη του Συλλόγου θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, αλλά και να ζητήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όπως τονίστηκε, η κατάσταση στο νοσοκομείο Φλώρινας επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Η παιδιατρική κλινική υπολειτουργεί, αφού αυτή τη στιγμή επί της ουσίας δεν υπηρετεί κανένας γιατρός και το πρόγραμμα εφημεριών καλύπτεται με μετακινήσεις παιδιάτρων από γειτονικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μη νοσηλεύονται στην παιδιατρική νεογνά και παιδιά, να αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, να μη γίνονται τοκετοί και να παραπέμπονται τα περιστατικά σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων, Πολλές γυναίκες που είχαν προγραμματίσει να γεννήσουν εκεί αναγκάζονται να αναζητούν άλλη λύση, την ώρα που βάζουν ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους. Επίσης, με μεγάλες ελλείψεις λειτουργεί η παθολογική κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ και η οφθαλμολογική και η αιμοδοσία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας στο άμεσο μέλλον λόγω έλλειψης ιατρών. Τέλος, πολλές από τις ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας με αμφίβολο το εάν θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην καθαριότητα κλπ).

Στο video μιλούν η Ασημίνα Αγγέλου, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, αλλά και ο Γιάννης Πλιάτσικας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

DSC_0815 DSC_0821 DSC_0822 DSC_0824