- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιτυχημένη η εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στο Αμύνταιο (pics)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 27 (Τρίτη) και 28 (Τετάρτη) Μαρτίου 2018 εντός του Παλαιού Δημοτικού σχολείου Αμυνταίου,που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., τον Σύλλογο Γυναικών Σκλήθρου και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας πραγματοποιήθηκε σε 200 άντρες και γυναίκες, ενώ μετά το πέρας του προληπτικού ελέγχου ακολούθησε ενημέρωση και διάγνωση των αποτελεσμάτων από τον ορθοπεδικό κ. Θεόδωρο Σβάρνα σχετικά με «τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση». Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα κ. Μέμη Τσεκούρα, εισηγήθηκε για «το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Αβραμίδης,κ. Γιάννης Νάτσης, κ. Αποστόλης Θεοδώρου και κ. Χρήστος Ιωάννου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμυνταίου κ. Γιώργος Τρυφωνόπουλος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της παραπάνω πολύ σημαντικής δράσης,η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να ενημερωθούναπό εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε σε κάθε ευκαιρίανα πραγματοποιούμε αντίστοιχες εκδηλώσεις, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

 Από το Γραφείο Δημάρχου

DSC_1810 DSC_1812 DSC_1820 IMG_20180328_223018 IMG_7308900060730