- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημέρωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών (video, pics)

Το μεγάλο ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών βρέθηκε στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φλώρινας, προκειμένου οι επιχειρηματίες της περιοχής μας να λάβουν γνώση των διαδικασιών που ακολουθούνται, αλλά και όλων των λεπτομερειών.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, που εστίασε στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων.

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε πως ο νόμος αναφέρει τρία σημαντικά πράγματα για αυτούς που θα ενταχθούν: Το ένα είναι ότι ο καθένας πληρώνει αυτό που μπορεί, το δεύτερο είναι ότι διαγράφονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και το τρίτο ότι αφού γίνει η πληρωμή, μετά από 10 χρόνια μπαίνει μια «τελεία» και ότι περισσεύει διαγράφεται.

Τέλος, υπογράμμισε πως σήμερα άνοιξε η σχετική πλατφόρμα για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς, ενώ τον Μάιο σειρά θα πάρουν οι αγρότες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, που αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη και προβολή των μελών του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας, από τη μεριά του ανέφερε πως η κυβέρνηση θα φέρει και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανακούφιση των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όμως «πρέπει να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον φοροελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να ανασάνουν και να βρουν την αναπτυξιακή ρότα και να αρχίσει να κυλάει η οικονομία.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ελάχιστοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αποφάσισαν να παραστούν. Ενδεχομένως, να οφείλεται και στο ακατάλληλο της ώρας, καθώς εκείνη τη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα ήταν ακόμα ανοιχτά.

DSC_0115 DSC_0116 DSC_0120 DSC_0122 DSC_0125 DSC_0129 DSC_0130