- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τῇ ἁγίᾳ καὶ μεγάλῃ Κυριακῇ τοῦ Πάσχα

Τῇ ἁγίᾳ καὶ μεγάλῃ Κυριακῇ τοῦ Πάσχα, αὐτὴν τὴν ζωηφόρον Ἀνάστασιν ἑορτάζομεν τοῦ Κυρίου, καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ

Ο Αναστάς εκ τάφου Χριστός περιμένει τους μαθητές Του στην Γαλιλαία. Αυτή η τοποθεσία βαθύτερα ερμηνεύει τον τρόπο συνάντησης με Τον Κύριο. Όχι πια στην επίγεια Ιερουσαλήμ των Παθών, αλλά στην νέα Ζωή της Ανάστασης.

Τώρα πλέον η Ανάσταση του Χριστού βιώνεται ως σχέση, ως κοινωνία προσώπων. Έχοντας σπάσει τα δεσμά του Άδη και την απομόνωσης του εαυτού μας εξαιτίας του εγωισμού. Αυτή είναι η μέρα που έφτιαξε ο Κύριος για να χαρούμε, όλοι μαζί, δεν χωρούν μίση και κακίες, συγνώμη εκ του Τάφου ανέτειλε.

Η Ανάσταση θέλει κουράγιο, δύναμη να μπορείς να συγχωράς και να προχωράς, είναι τόσο μεγάλη ώστε να την κρατήσεις για σένα, θες να την φωνάξεις, να την κοινωνήσεις στους άλλους, να προσφέρει την χαρά της παρουσίας  του Αναστάντος Χριστού στην καρδιά σου.

Τελείωσε ο καιρός της θλίψης, της μοναξιάς, μας περιμένει το ξέφωτο της Ανάστασης, ο Χριστός μας καλεί στην Γαλιλαία της νέας Ζώης. Σπάζοντας τον τάφο της καρδιάς μας, σκορπώντας την Ανάσταση. Μας προφέρει την χαρά, αυτήν που διαρκεί και καμία λύπη δεν μπορεί να την αφαιρέσει από μέσα μας, τον Ίδιο, το Σώμα και το Αίμα Του, για να κάνει Πάσχα η καρδιά κάθε φορά που κοινωνά.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ-ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Γεώργιος Τρυφωνόπουλος

Θεολόγος

Αμύνταιο