- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στον Άγιο Βαρθολομαίο και γλύτωσε τα χειρότερα από επιτήδειους και επαγγελματίες ληστές

Ηλικιωμένο ζευγάρι στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας γλύτωσε τα χειρότερα, 25/4 και 12 το μεσημέρι, από επιτήδειους και επαγγελματίες ληστές, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έγιναν μάστιγα σε πόλεις και χωριά, επιλέγοντας σαν στόχους κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, θεωρώντας τους ως τους πλέον εύκολους.

Επιτήδειοι κλέφτες και ληστές καραδοκούν παντού και όχι μόνον, στα δύσκολα απειλούν και ζωές.

Τον τρόμο έζησαν, ο 89χρονος και η 85χρονη σύζυγός του, όταν σε κεντρικό σημείο του χωριού τους πλησίασε ένα αγροτικό με οδηγό έναν νέο 35 περίπου ετών και συνεπιβάτιδες δύο γυναίκες γύρω στα 30 με 35 χρονών. Ακολούθησαν τον άνδρα μέχρι το σπίτι του. Η μία γυναίκα κατέβηκε από το αγροτικό, πλησίασε τον ηλικιωμένο και επιλέγοντας την μέθοδο της απασχόλησης και της θωπείας, (έψαχνε σε κάθε τσέπη) τον ακολούθησε μέχρι την πόρτα του σπιτιού του. Στη θέα των όσων έβλεπε η σύζυγος του ηλικιωμένου, η οποία ακολουθούσε από κάποια απόσταση, έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα οι δύο συνεργοί της την κάλεσαν να επιβιβαστεί στο αγροτικό χρώματος βυσσινί και τράπηκαν σε φυγή.

Το γεγονός αυτό μπορεί εκ του αποτελέσματος να αξιολογείται όχι τόσο άξιο λόγου και αναφοράς, ο πανικός και ο τρόμος όμως των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας ήταν τόσο μεγάλος, όταν σε επικοινωνία με δημοσιογράφο δεν μπορούσαν να αρθρώσουν λέξεις.

Κανείς δε δεν γνωρίζει τις προθέσεις των προαναφερόμενων επιτηδείων, αν εκτός της κλοπής, αν δεν ικανοποιούνταν με τη λεία τους, σε τι άλλου είδους σοβαρότερες εγκληματικές πράξεις θα προέβαιναν. Εξάλλου καθημερινά γεγονότα έγιναν και μάλιστα σε ημερήσια διάταξη, ληστείες και ανθρωποκτονίες, με τόσο μεγάλη ευκολία μάλιστα.

Σύμφωνα με όσα κατάφερε να πει, σε τόσο μεγάλη ταραχή η 85χρονη, ο οδηγός του αγροτικού και οι δύο γυναίκες που ήταν μαζί του, παραπέμπουν σε αθίγγανους.

Και όπως θα έλεγε κανείς, η ξεγνοιασιά στους μυστήριους καιρούς που ζούμε, με όσα βλέπουμε και ακούμε, είναι η τροφή της εγκληματικότητας και των κακοποιών. Θα πρέπει… να φυλαγόμαστε ακόμη και απ’ τον ίσκιο μας.

ΠΗΓΗ: efkozani.gr