- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκπαιδευτική εκδρομή του δημοτικού σχολείου Μελίτης στο Πλανητάριο και επίσκεψη στον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (video, pics)

Την Τρίτη 22 Μαΐου οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μελίτης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη και επίσκεψη στον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Η εκδρομή υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση προ τριετίας του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχωριανού μας στο Δημοτικό σχολειό Μελίτης καθώς και ο ίδιος ήταν μαθητής του ιδίου σχολείου.

Τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, διασκέδασης και εισόδου των παιδιών στο Πλανητάριο ήταν δωρεά του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Στην πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου, ένας καινούργιος, μαγικός κόσμος, ξεδιπλώθηκε μπροστά στα παιδιά της Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού. Ο κόσμος του Γαλαξία μας και του πλανητικού μας συστήματος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν σε ζωντανή παράσταση «Διαστημική Αποστολή 101 – Προορισμός: Ηλιακό Σύστημα» μια παραγωγή του ΝΟΗΣΙΣ. Η πρώτη ζωντανή διαστημική παραγωγή του πλανηταρίου, περιλαμβάνει 20 λεπτά παρουσίαση αστερισμών, πλανητών και ουράνιων σωμάτων από εμψυχωτή του ΝΟΗΣΙΣ και ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κλπ.

Στο Κοσμοθέατρο παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τα θαύματα της μηχανικής! και την περιοδική έκθεση – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον- Νίκολα Τέσλα

Περιοδική έκθεση στο ΝΟΗΣΙΣ Από τα κτίρια που αγγίζουν τον ουρανό μέχρι τα υποβρύχια ρομπότ που ερευνούν τον βυθό, τα ηλιακά αυτοκίνητα και τις «έξυπνες», βιώσιμες πόλεις, η ταινία «Dream big – Τα θαύματα της μηχανικής» αναδεικνύει την ανθρώπινη ευφυΐα που βρίσκεται πίσω από τα μικρά και μεγάλα θαύματα των τεχνολογικών επιτευγμάτων και αποκαλύπτει τη δημιουργικότητα και τα ανθρωπιστικά αισθήματα που ωθούν τους μηχανικούς να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες .

Τέλος, στο Μουσείο Τεχνολογίας τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες σε συνδυασμό με τη διασκέδαση!

Μετά το πλανητάριο οι μαθητές με τους Δασκάλους και τους συνοδούς επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου ο όποιος τους υποδέχτηκε θερμά και χαμογελαστός , τους ευλόγησε, τους φίλεψε, αναπόλησε στιγμές στο χωριό, έκανε ερωτήσεις στα παιδιά, τα συμβούλεψε και στο τέλος τους αποκάλυψε και μια έκπληξη, να δουν μια παράσταση του καραγκιόζη «O ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔ». Μετά το τέλος της παράστασης και αφού έδωσε αναμνηστικό σταυρουδάκι και στύλο και παγωτό στα χαμογελαστά πρόσωπα παιδιών τα αποχαιρέτησε.

episkepsi (1) episkepsi (3) episkepsi (4) episkepsi (6) episkepsi (7) episkepsi (8) episkepsi (9) PLANHTARIO (1) PLANHTARIO (2) PLANHTARIO (3) PLANHTARIO (4) PLANHTARIO (5) PLANHTARIO (6) PLANHTARIO (9) PLANHTARIO (11) PLANHTARIO (13) PLANHTARIO (14) ΙΟΥΣΤΙΝ (1) ΙΟΥΣΤΙΝ (5) ΙΟΥΣΤΙΝ (7)