- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο δήμος Αμυνταίου για τα νέα περιστατικά ρίψεων φόλας σε αδέσποτα

Την προηγούμενη εβδομάδα ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Αμυνταίου οδηγώντας στο θάνατο τέσσερα σκυλιά. Με το που έγινε γνωστό το συμβάν, μετέβη επί τόπου η εθελοντική ομάδα της φιλοζωικής και συνεργείο του Δήμου Αμυνταίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου Απόστολο προκειμένου να συμβάλουν τόσο στη διάσωση όσων ζώων φάγανε δηλητήριο, όσο και στην περισυλλογή των θανατωμένων ζωών .

Δυστυχώς εν έτει 2018 υπάρχουν ακόμη «άνθρωποι» οι οποίοι θανατώνουν με φόλες τα αδέσποτα σκυλιά. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένες κοινωνίες σαν τη δική μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί – και να το γνωρίζουν όλοι- ότι μια τέτοια πράξη πέραν της έλλειψης πολιτισμού που δείχνει, επισύρει για όλους τους εμπλεκόμενους ποινικές ευθύνες καθώς και πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν τις 30.000€

Για αυτό τον λόγο καλούμε όσους Δημότες αντιληφθούν τους αυτουργούς κάποιου περιστατικoύ ρίψης φόλας να ενημερώσουν άμεσα τον Δήμο ή την Αστυνομία έτσι ώστε να προβούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης κάνει έκκληση στον κόσμο να μη ρίχνει φόλες και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Η φόλα δεν είναι λύση! Ο Δήμος μας εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων. Μέσα στο 2016 έχουν στειρωθεί πάνω από 70 αδέσποτα ζώα, στο 2017 πάνω από 100, ενώ από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα (λιγότερο από το μισό έτος) έχουν στειρωθεί, σημανθεί και εμβολιασθεί πάνω από 75. Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο και απαιτείται συστηματική δουλειά ετών για να φανούν τα αποτελέσματα. Παράλληλα απαιτείται και συνείδηση από τους φιλόζωους και τους ιδιοκτήτες ζώων οι οποίοι πρέπει να τσιπάρουν τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν. Συνεχώς βλέπουμε καινούργια ζώα στους δρόμους που κάποιοι εγκατέλειψαν».

Ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου

Ιωάννης Νάτσης