- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η σημασία του Λογιστή σήμερα!

Στα χρόνια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης χωρίς καλό λογιστή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, οι έννοιες πλέον είναι δυσνόητες σε φορολογίες, ισολογισμούς και πληρωμές.

Ο λογιστής είναι ο εγκέφαλος που ταχτοποιεί όσα δεν μπορούμε εμείς οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, είναι σε θέση να κρατά έναν ολόκληρο επιχειρηματικό κόσμο, γνωρίζουν την οικονομική βιωσιμότητα και «παίζει στα δάχτυλα» του τις νομοθετικές οικονομικές διατάξεις.

Το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού είναι σπουδαίο, πρέπει να είναι άριστα καταρτισμένος και να έχει άποψη για δεκάδες επαγγέλματα για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Το μεταβαλλόμενο φορολογικό καθεστώς σε σχέση με την συνυπευθυνότητα του λογιστή τις ασφυκτικές προθεσμίες τις πολλές ώρες εργασίας και την συνεχόμενη μελέτη που απαιτείται κάνουν τον λογιστή ένα υπερεπαγγελματία με μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες του.

Το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού θέλει όρεξη για δουλειά και μελέτη ξεπερνά την απλή καταχώρηση λογιστικών γεγονότων μετατρέπεται σε οικονομικό αναλυτή και σύμβουλο, κάποιες φορές φίλο και αδελφό που νοιάζεται για τον «πελάτη» περισσότερο από τον ίδιο! για αυτό πολλές φορές του λέμε «Ό,τι πεις εσύ, σε εμπιστεύομαι!»… λογιστήριο σημαίνει εμπιστοσύνη και ακριβή νούμερα χωρίς ασάφειες.-

Σημ. Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η γνωριμία μου με τον κ. Σερίδη Πέτρο οικονομολόγο Α.Π.Θ – σύμβουλο επιχειρήσεων και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας. Κοντά του έμαθα πράγματα που δεν γνώριζα, εκτίμησα τον ίδιο και θαύμασα το επάγγελμά του!

1 ΣπύροςΣπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος  Εκδότης
iliadisspiros@hotmail.com