- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Άστραψαν τα «αστεράκια» του ΟΞΙΦ (pics)

Το 3ο αστέρι στο στήθος τους «κάρφωσαν» οι ξιφομάχοι του ΟΞΙΦ μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση των «μικρών» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξίφους μονομαχίας το προηγούμενο Σ/Κ στο ΟΑΚΑ.

Τόσο η ομάδα των αγοριών με τους Άγγελο Ρασπόπτση, Αλέξανδρο Μοσχίδη, Αχιλλέα Μαυρομάτη, Παντελή Ευθυμιάδη όσο και ομάδα των κοριτσιών με τις Άννα Σταυρίδου, Κωνσταντίνα Καράντζα, Φωτεινή Πατρώνη, Φωτεινή Μπίνα κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο και στέφθηκαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018.

Τα αγόρια νίκησαν την ομάδα του ΓΑΣ. Χολαργού στον τελικό 45—42 (17 συμμετοχές) και τα κορίτσια την Ίριδα 45-39 (8 συμμετοχές).

Στα ατομικά ο Άγγελος Ρασπόπτσης και η Άννα Σταυρίδου κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο (79 και 48 συμμετοχές αντίστοιχα). Για 1η φορά είναι δύσκολο να επιλέξουμε τον ή την MVP των Αγώνων αφού όλα τα παιδιά ξεχώρισαν για το πάθος, την αγωνιστικότητα και την αφοσίωση τους μέχρι την τελική νίκη. Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/competition/15521-17/tournament/

Με την μοναδική αυτή επιτυχία των παιδιών επισφραγίστηκε η κατάκτηση της 1ης Θέσης στην Πανελλήνια Κατάταξη των Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για 3η συνεχή χρονιά!

Αναμένουμε την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -13 με το αγώνισμα της σπάθης, στο οποίο ο ΟΞΙΦ θα συμμετέχει για 1η φορά στην Ιστορία του και την επικύρωση της Γενικής Βαθμολογίας από το Δ.Σ. της ΕΟΞ.

Θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα στην κατάκτηση του 3ου αστεριού και ανακοίνωση της Τελετής Στέψης των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει όλες και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, τους προπονητές και κυρίως τους γονείς, και τους φίλους για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Χορηγούς μας COFFEE BROWN – ΔΕΘ – HELEXPO – ΒΙΕΜΑΚ – ΦΛΩΡΙΝΑΙΑ ΓΗ – ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ – SWORD HELLAS – EKO ΡΑΣΠΟΠΤΣΗΣ – STOP FIRE ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Από το Δ.Σ.