- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μητροπολίτης Θεόκλητος προς Λ. Αυγενάκη: «Ήρθατε σε μια περίοδο που πενθούμε» (video)

Καυστικός για το θέμα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο οποίος υποδέχτηκε σήμερα τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

«Ήρθατε σε μια περίοδο που πενθούμε και γι’ αυτό χτυπούσαν την Κυριακή πένθιμα οι καμπάνες» είπε αρχικά ο κ. Θεόκλητος και συνέχισε: «Ότι θέλεις πες, ότι θέλεις κάνε, εκείνο που ήταν να κάνουν το έκαναν… Την είπαμε Βόρειο Μακεδονία. Και τι; Μακεδόνες φωνάζαν μέχρι τώρα, Μακεδόνες φωνάζουν και τώρα. Μόνο που τώρα θα φωνάζουν και με σφραγίδα».

Ο Μητροπολίτης, επιπρόσθετα έθιξε και ένα ακόμα θέμα, το εκκλησιαστικό. «Αυτοί φωνάζαν Μακεδονία, Μακεδονία… και φωνάζαν και από εκκλησιαστικής πλευράς Μακεδονική Εκκλησία. Παλιότερα ήρθε ένας από αυτούς τους επισκόπους. Του λέω: εσύ είσαι Μακεδόνας, εγώ τι είμαι;50 χρόνια είμαι εδώ στη Φλώρινα. Δεν είμαι Μακεδόνας εγώ και είσαι εσύ;». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με τον μακαριστό Χριστόδουλο, ο οποίος είχε συναντήσει επισκόπους στο τελωνείο της Νίκης.

«Σε σας τους πολιτικούς βασιζόμαστε περισσότερο. Εμείς κρατούμε όσο μπορούμε» κατέληξε.

Δείτε το χαρακτηριστικό video από τη συνάντηση.