- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μητροπολίτης Θεόκλητος: «Θα δώσουμε μάχη για την Μακεδονία»

του Γιώργου Νταλιάρη

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της περιοχής του και όπου αλλού θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για την Μακεδονία, κάνει ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Ο Σεβασμιώτατος από την ακριτική Φλώρινα, στέλνει το δικό του μήνυμα τόσο προς του Ελληνες όσο και προς τους κυβερνώντες αναφορικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Εβρισκόμενος σε μια ευαίσθητη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, ο Μητοπολίτης Θεόκλητος αφουγκράζεται καθημερινά την αγωνία του κόσμου για το θέμα αυτό.

«Θέλουμε μια δίκαιη λύση. Το όνομα της Μακεδονίας μας δεν πρέπει να δοθεί σε μια άλλη χώρα. Είναι λάθος», τόνιζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και συνεχίζει: «Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις και είναι συμφωνημένο ότι το όνομα που θα δοθεί θα έχει δυστυχώς τον όρο Μακεδονία. Ακόμη όμως και μέχρι την τελευταία στιγμή θα δώσουμε τη μάχη για να μη συμβεί κάτι τέτοιο».

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Φλώρινας αναφέρεται και στις αυριανές συγκεντρώσεις λέγοντας: «Τα δύο συλλαλητήρια που προηγήθηκαν είχαν μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι και αύριο να γίνει κάτι αντίστοιχο. Ωστόσο, στην περιοχή μας υπάρχει ένα πρόβλημα οργάνωσης. Εμείς ως Εκκλησία προσκληθήκαμε την τελαυταία στιγμή. Μάλιστα, την ίδια ώρα θα υπάρχουν δύο συγκεντρώσεις στην περιφέρειά μας, μία στην Φλώρινα και μία στην Πτολεμαΐδα. Εκεί θα βρίσκομαι κι εγώ».

Τέλος, ο κ.Θεόκλητος κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Εκκλησία των Σκοπίων, είπε: «Είναι μια θετική κίνηση από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ωστόσο, αν το κράτος των Σκοπίων έχει τον όρο Μακεδονία, τότε θα μας στεναχωρέσει πολύ».

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας