- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Ο Μπαμπακιένιος»: παράσταση μαύρου θεάτρου από το 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας (video)

Τον «Μπαμπακιένιο», μια παράσταση μαύρου θεάτρου παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α2 τάξης του 5ου δημοτικού σχολείο Φλώρινας «Θ. Κάστανος», με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η μικρή σκηνή του σχολείου, επενδυμένη με μαύρο ύφασμα, φιλοξένησε τους μικρούς ηθοποιούς – μαριονετίστες, ντυμένους στα μαύρα. Η ενδυμασία αυτή τους επέτρεπε να κινούν διάφορα αντικείμενα, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αυτά αιωρούνταν με τη δική τους βούληση, ενώ οι ίδιοι «αφηγούνταν» στο θεατή την ιστορία τους με τη γλώσσα της παντομίμας.

Μαύρο θέατρο. Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει επί σκηνής είναι η δημιουργία μιας οφθαλμαπάτης. Από το βάθος της σκηνής έρχονταν στους θεατές φαντασμαγορικές εικόνες, που εξιστορούσαν τα καμώματα του Μπαμπακιένου, ενός φαντασμένου σύννεφου, που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να γυρίζει στον ουρανό και να παινεύει τον εαυτό του. Για βροχή όμως ούτε λόγος…

Το αποτέλεσμα ήταν ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση, χρώμα και μουσική. Μία ανάσα γέλιου και ευφορίας στην απρόσωπη εποχή που ζούμε.

Συντελεστές:

Ελένη Καντζίδου, Δασκάλα

Ιωάννης Κάππας, Θεατρολόγος

Αφροδίτη Δημοβίτου, Εικαστικός

Δέσποινα Σακαλή. Δασκάλα Ειδικής Αγωγής