- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Βίγλα Πισοδερίου το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται στο Πισοδέρι στις 11 το πρωί

Ραντεβού για την Κυριακή 17 Ιουνίου στo Πισοδέρι δίνει τελικά η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ  στο Σκοπιανό.

«Εν όψει της προαναγγελθείσας υπογραφής της κατάπτυστης συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί όλους τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να μεταβούν την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχαν ανακοινωθεί ως τόπος συγκέντρωσης οι Πρέσπες αλλά τελικά προτιμήθηκε το Πισοδέρι διότι υπάρχει μία στοιχειώδης υποδομή για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Μάλιστα ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στη διαδήλωση, με σημείο και ώρα αναχώρησης την οδό Εγνατίας 76 στις 07.30, ενώ η τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Για κράτηση θέσεων στα λεωφορεία η Επιτροπή Αγώνα ενημερώνει τους πολίτες να καλούν στο 2310 244400.

Σημειώνεται πως μετά την εξέταση της πρότασης μομφής από τη Βουλή το Σάββατο, ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ομόλογό του των Σκοπίων θα υπογράψουν τη συμφωνία, μάλλον την Κυριακή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Λαιμό Πρεσπών, χωρίς να αποκλείεται οι υπογραφές να πέσουν τη Δευτέρα.

«Ο κρυπτόμενος Έλληνας πρωθυπουργός, φοβούμενος την οργή των Ελλήνων πολιτών, δεν τολμά να ανακοινώσει την ημέρα και την ώρα που θα προβεί στην ανίερη πράξη της υπογραφής της προδοτικής συμφωνίας. Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.

Πηγή: http://www.voria.gr