- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστίες για το 8ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα

Ανατέλλοντας η επόμενη μέρα και πριν ακόμη ξεθωριάσουν οι μνήμες, αν και τα συναισθήματα είναι χαραγμένα στις ψυχές μας για το 8ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που πραγματοποιήθηκε στη Σιταριά Φλώρινας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή υλοποίηση των εκδηλώσεων μας και συγκεκριμένα:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης:

Επίσης, να ευχαριστήσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένα: Νέα Φλώρινα, Ράδιο Φλώρινα, Ηχώ Φλώρινας, Ελεύθερο Βήμα και ΕΡΤ Φλώρινας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δημοσιογράφους Περιβολάρη Γεώργιο, Ευθυμίου Θωμά και Γεωργούλα Σταύρο για τη γνώση και τις συμβουλές που μοιραστήκαν μαζί μας για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που συνεχίστηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να αναδειχθούν η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία, οι πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ταυτόχρονα με τις φυσικές του ομορφιές.

Φέτος, ενισχύσαμε την τοπική αγορά μέσω των χορευτών και των συνοδών που διανυκτέρευσαν στην πόλη μας. Ανεβάσαμε τον πήχη όπως μας ζητήθηκε από τον κόσμο και η επιτυχία της εκδήλωσης φαίνεται στα πρόσωπα των χορευτών και στα πολλά συγχαρητήρια μηνύματα που δεχόμαστε καθημερνά.

Η κακεντρεχής κριτική δε χωράει στις μνήμες μας και άνθρωποι ζηλόφθονες δεν έχουν θέση στο σύλλογό μας. Δεχόμαστε την καλοπροαίρετη κριτική, γιατί μας κάνει να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Λυπούμαστε αν δεν αρέσει σε όλους αυτό που κάνουμε, αλλά ας έρθουν στη θέση μας για να δούμε ποσό επιτυχημένο θα είναι. Έξω από τον κύκλο του χορού, όλοι χορεύουν πολύ ωραία. Εμείς, με πράξεις δείχνουμε ότι ο χορός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι το δυνατό μας σημείο.

Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα, εκτός των άλλων, είναι ένας μικρός παράγοντας για την αναβάθμιση του τουρισμού μας. Οι επισκέπτες αλλά και όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές μας ώστε να μας επισκεφτούν ξανά. Επίσης, μέσα από δράσεις και καινοτομίες που προσπαθούμε να εισάγουμε, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες παράλληλες δράσεις. Να θυμίσουμε την συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας πέρσι καθώς και τη συνεργασία με τον Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» φέτος. Επίσης, το Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών στο 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Συλλόγου και στο τμήμα παραστάσεων που αδιάκοπα και χωρίς σκέψη βοήθησαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση μας και κατέθεσαν την ψυχή τους.

Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου:

Τους τομεάρχες του συλλόγου Ιωάννου Βασίλειο, Μποζίνη Ντίνα, Σίση Θωμά και Αναστασίου Κωνσταντίνο.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή του Παμμακεδονικού ανταμώματος Αφορόζη Σοφία, Νικολάου Μόνικα, Χρήστου Ηλία, Δημητρίου Αγγελική και Μιχάλτση Ελευθερία.

Καλή αντάμωση στο 9ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα!

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες»

Ο Πρόεδρος

Ιωάννου Νικόλαος