- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κώστας Σέλτσας: Οι δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου ενισχύονται από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη δύο σημαντικών έργων για τους δήμους της περιοχής μας.

Για τον Δήμο Φλώρινας εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 196.900,00 € για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ενώ για τον Δήμο Αμυνταίου η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 216.992,85 € και θα χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών ολόκληρου του Δήμου.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές προέρχονται αποκλειστικά από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Υπουργείου χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των Δήμων. Ήδη από την δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων είχε επισημανθεί η ανάγκη να αξιοποιηθούν αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Οι δύο αυτές εγκρίσεις αποτελούν την έμπρακτη αποτύπωση της πολιτικής της κυβέρνησης για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τους περιορισμούς των δημοσιονομικών δεδομένων.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας