- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στη Φλώρινα

Για την Romfea.gr | Νίκος Κωνσταντινίδης


Στον κατάμεστο, από πλήθος κόσμου, Ιερό Ναός της Αγίας Παρασκευής στη Φλώρινα, πραγματοποιήθηκαν διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, 25 και 26 Ιουλίου.

Τόσο κατά την ακολουθία του Εσπερινού όσο και κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ σύσσωμο το παρών έδωσε και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πόλης.

Με παρότρυνση του οικείου ποιμενάρχη, τον θείο λόγο στο εσπερινό κήρυξε ο Αρχ. Ιάκωβος Παρισίδης, ενώ το πρωί της 26ης ομίλησε ο Αρχ. Μάξιμος Παυλίδης, οι οποίοι με θεολογικό τρόπο αναφέρθηκαν εκτενώς στο βίο και στο μαρτύριο της Αγίας αντίστοιχα, παροτρύνοντας τους πιστούς να μιμηθούν τον Ιεραποστολικό της ζήλο.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία και λητή, ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας , το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον ναό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ