- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Πατρίδων Γεύσεις»: τα εδέσματα και τα έθιμα των πανηγυριών (video, pics)

Για τρίτη χρόνια, πολιτιστικοί σύλλογοι της Φλώρινας συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις», η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν τα εδέσματα και τα έθιμα των πανηγυριών και οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας, o Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδοση», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου «Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Άγιος Μηνάς».

Προσπάθεια των μελών των συλλόγων ήταν να ταξιδέψουν τους θεατές πίσω στο χρόνο και να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα έθιμα ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της κοινωνικής ζωής των Ελλήνων, πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Περιφερειακής ενότητας Φλώρινας (Ωδείο), χαιρέτησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αντωνιάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Πέτρος Σερίδης και ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης.