- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γεμάτη συμβολισμούς η βραδιά στον Άγιο Αχίλλειο με Νταλάρα και Κιμούλη επί σκηνής και εκατοντάδες αναμμένα κεριά (videos, pics)

Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο και το συνθέτη Μϊκη Θεοδωράκη ήταν η χθεσινή στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών, όπου στο χώρο μπροστά από τη Βασιλική ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε τη «Ρωμιοσύνη», τα «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», αλλά και τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης απήγγειλε με μοναδικό τρόπο.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη συναισθήματα. Οι θεατές μάλιστα κρατώντας αναμμένα κεριά και τηρώντας σιγή ενός λεπτού, τίμησαν τη μνήμη όσων χάθηκαν στον Εμφύλιο, αλλά και στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική.

Στη ξεχωριστή αυτή συναυλία συμμετείχε και η μικτή χορωδία του «Αμύντα» Αμυνταίου υπό τη διεύθυνση της Ξένιας Τσαβκοπούλου, ενώ η Μπάντα των Αδερφών Βαλκάνη έγραψε μουσικά τον επίλογο.

Από τον Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών τιμήθηκε, σε μια συμβολική κίνηση, η μνήμη των Γρηγόρη Λαμπράκη, Ίωνα Δραγούμη και Σπύρου Μουστακλή με την επίδοση αναμνηστικών σε μέλη των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπών» Γιώργος Λιάνης.