- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή της 1ης Διεθνούς Κατασκήνωσης του δήμου Φλώρινας (video, pics)

Με μία ξεχωριστή και όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε η 1η Διεθνής Κατασκήνωση του δήμου Φλώρινας, στη διάρκεια της οποίας φιλοξενήθηκαν συνολικά 39 άτομα από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της χάρτας συνεργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στο δήμο Φλώρινας και τον αδερφοποιημένο δήμο Levashovo.

Η αποχαιρετιστήρια γιορτή ήταν αφιερωμένη στην παράδοση των δύο χωρών και είχε τον τίτλο «Ελλάδα – Ρωσία. Γέφυρες Πολιτισμού». Ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον π. Θεωνά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο.

Αμέσως μετά, έγινε αναπαράσταση παραδοσιακού εθίμου και παρουσίαση χορών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς και «Προφήτης Ηλίας» Άνω Καλλινίκης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών με την συμμετοχή και των Ρώσων μαθητών από τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της Ρωσίας και ακούστηκαν ρεμπέτικα και ρώσικα τραγούδια.

Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής από τα φιλοξενούμενα παιδιά της Αγίας Πετρούπολης, έργα τα οποία δημιούργησαν κατά την παραμονή τους στους χώρους των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων «Άγιος Θαλλελαίος» της Πρώτης.