- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ – Πανηγύρι Παραδοσιακών Χορών (video, pics)

Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε από τον Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ και Πανηγύρι Παραδοσιακών Χορών στον αύλειο χώρο του Συλλόγου. Για μια ακόμη χρονιά παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την χώρα, ενώ στο τέλος της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να χορέψουν υπό τους ήχους των χάλκινων της περιοχής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και Χρήστος Μπαρδάκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Φλώρινας, ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε:

«Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του, πραγματοποίησε τις εκδήλωσες «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», οι οποίες αισίως φτάνουν στο τέλος τους. Εκδηλώσεις οι οποίες έδωσαν την δυνατότητα σε όλους μας να ξεφύγουμε για λίγο από την καθημερινότητα της ζωής μας και να ψυχαγωγηθούμε ποιοτικά.

Φέτος, στις εκδηλώσεις μας φιλοξενήσαμε αρκετά καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία μαζί με το ντόπιο πολιτιστικό δυναμικό δημιούργησαν έναν μαγευτικό συνδυασμό και ένα δεκαπενθήμερο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δράσεις πολιτισμού. Κι αυτό φάνηκε από τη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις, τόσο στην εντυπωσιακή έναρξή τους με τη συναυλία του Μύρωνα Στρατή και της Μαλού, όσο και τις υπόλοιπες μέρες.

Ο ποταμός Σακουλέβας, για μια ακόμη φορά, υπήρξε το κέντρο των δραστηριοτήτων και το κέντρο του πολιτισμού των εκδηλώσεών μας, καθώς και το κέντρο αναψυχής των συνδημοτών και των πολλών επισκεπτών, ενώ παράλληλα, συνδιοργανώσαμε με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων πλήθος εκδηλώσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε καθημερινά για την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους Δημότες μας, για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους, για την δημιουργία ευκαιριών ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, αυτός παραμένει και σήμερα. Η τοποθέτηση πιστοποιημένων παιδικών χαρών στην πόλη της Φλώρινας, η επαναλειτουργία του Ζωολογικού κήπου, η λειτουργία του Κέντρου κυκλοφοριακής αγωγής σε καθημερινή βάση, η επαναλειτουργία του χώρου αναψυχής στην Μπουάτ πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού, σε συνδυασμό με την κατάθεση μελετών σε αντίστοιχα προγράμματα για την τοποθέτηση πιστοποιημένων Παιδικών χαρών και στις τοπικές μας κοινότητες, είναι μερικές από τις ενέργειές μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν να βγει ένα δύσκολο πρόγραμμα με τα ελάχιστα χρήματα, γεγονός σημαντικό στην εποχή που ζούμε, αφού φέτος οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις μας ήταν μειωμένες σχεδόν στο ήμισυ σε σχέση με άλλες χρονιές.

Πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσες μας συμμετείχαν και συνέβαλαν αποτελεσματικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Κι αυτή η επιτυχία φάνηκε με τη δική σας μεγάλη συμμετοχή  και συμπαράσταση όλον αυτόν τον καιρό.

Να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη Τίτα, καθώς και τους συνεργάτες τους, που διαθέσανε ατέλειωτες ώρες, προκειμένου να συντονίσουν όλον αυτόν τον όγκο των εκδηλώσεων.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς τους συνδημότες μου για την μαζική σας συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η αγάπη και η αποδοχή σας μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη θέρμη το έργο μας.

Περιμένοντας τις δικές σας προτάσεις και κρίσεις για ακόμα καλύτερες εκδηλώσεις, σας ευχαριστώ και πάλι ευχόμενος καλή διασκέδαση».