- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων του κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν σχετικά με τη διαδικασία αναδιανομής των αδιάθετων δελτίων του Κοινωνικού- Ιαματικού τουρισμού, του Εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018.

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία αναδιανομής των αδιάθετων δελτίων του Κοινωνικού-Ιαματικού τουρισμού, του Εκδρομικού προγράμματος και των δελτίων Θεάματος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2018 διαμορφώνεται όπως παρακάτω (Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα 09-85187/31-08-2018, 09­56334/18-05-2018 και 09-69582/27-06-2018 του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Ο.Π.Ε.Κ.Α, της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ, της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ):

Ειδικότερα, για να παραλάβουν τυχόν αδιάθετα δελτία οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Κοινωνικού-Ιαματικού Τουρισμού, πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  1. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
  2. Από 07/09/2018, καταχώρηση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr, από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.
  3. Οι δικαιούχοι μετά διάστημα περίπου 30 λεπτών της ώρας από την καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ πρέπει να προσέρχονται στο ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους αυθημερόν. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα ξανά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr, στη διαδρομή Αγροτική Εστία / Προγράμματα 2018 / Πληροφορίες και Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τους δικαιούχους προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των Δελτίων του ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ έτους 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας του ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.