- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έπεσε η αυλαία για το 1st Florina FIS Roller Ski Race 2018 (pics)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διεθνής αγώνας Roller ski στο Φράγμα Τριανταφυλλιάς στις 1-2/9/2018 με διοργανωτές τον Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας (ΑΟΦ), την ΕΟΧΑ, την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας. Είναι η πρώτη φορά που η Φλώρινα διοργανώνει τέτοιου είδους αγώνα, που παράλληλα ήταν και Κύπελλο Ελλάδος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αφού 120 και πλέον αθλητές από την Ελλάδα, αλλά και από την Σερβία, Ρουμανία, FYROM, τίμησαν την εκδήλωση, απολαμβάνοντας την φλωρινιώτικη φιλοξενία, μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον του Φράγματος Τριανταφυλλιάς και έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Αποχώρησαν δε, με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την τριήμερη διαμονή τους στην Φλώρινα, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.

Στον χώρο των αγώνων παρευρέθηκαν περισσότερα από 500 άτομα κάθε ηλικίας, που χειροκρότησαν και ενθάρρυναν τους αθλητές για την προσπάθειά τους, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό που υποδηλώνει την στροφή του κόσμου και την αγάπη του, για τον αθλητισμό και την φύση.

Στον αγωνιστικό τομέα αθλοθετήθηκαν αγωνίσματα 10km, 5km, 3km, 1,5km, 600m τις 2 ημέρες των αγώνων. Στο βάθρο των νικητών στον Διεθνή αγώνα, ανέβηκε δις στο ψηλότερο σκαλί ο Έλληνας πρωταθλητής Αγγέλης Απόστολος, ενώ στις γυναίκες την τριάδα των μεταλλίων μονοπώλησαν αθλήτριες από την Σερβία και την Fyrom.

Στους αγώνες κυπέλλου Ελλάδος οι αθλητές που ΑΟΦ που πλασαρίστηκαν στην τριάδα ήταν η Λαδοπούλου Παρασκευή, η Δούμτση Μελίνα και ο Αθανασίου Ευάγγελος που κατέκτησαν το κύπελλο και την πρώτη θέση.

Το Αργυρό μετάλλιο κέρδισαν ο Γάστης Αθανάσιος, ο Τσικάρης Αλέξανδρος και η Σαρακίνη Ελευθερία, ενώ το Χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν η Αναστασίου Ειρήνη, η Ρόζα Χριστίνα και ο Γεωργάκης Ιωάννης, στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την προσπάθεια, τη συμμετοχή και τα αποτελέσματά τους.

Ο ΑΟΦ θέλει να ευχαριστήσει τους παρακάτω υποστηρικτές και χορηγούς των αγώνων:

Δήμο Φλώρινας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ΕΟΧΑ, Διεύθυνση Δασών Ν.Φλώρινας, Α.Δ Φλώρινας, Τροχαία Φλώρινας, Νοσοκομείο-ΕΚΑΒ, TOTAL Market SOUMBASIS, TOTTIS Foods

Νερά Βίτσι -Αναστασίου, Hotel LINGOS TOTTIS, Γλυκά Φλωρίνης Οικ. Βέικου Παύλου.

Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε όλους τους φίλους-εθελοντές των αγώνων, που η προσφορά τους στην διοργάνωση ήταν ανεκτίμητη.

Τα επίσημα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο www.eox.gr

Photos official site AOF: www.aoflor.gr

 

Το Δ.Σ.