- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Νέα ενημέρωση των επιχειρηματιών της Φλώρινας για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (video, pics)

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το δήμο Φλώρινας διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall), προκειμένου να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες της πόλης για το πρόγραμμα, ύψους 2 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο και θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα προς υλοποίηση, εφόσον συμφωνήσει το 80% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην επιλεγμένη ακτίνα δράσης.

Η ενημέρωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος ανέφερε πως στους επιλεγμένους εμπορικούς δρόμους θα γίνουν παρεμβάσεις στην εξωτερική όψη των καταστημάτων (βιτρίνες, τέντες, ταμπέλες κλπ) σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του δρόμου (ελεγχόμενη κυκλοφορία, θέσεις στάθμευσης, καλλωπισμός πεζοδρομίων, δωρεάν internet και άλλες παροχές που θα συντελέσουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς).

Η επιλεγμένη ακτίνα δράσης περιλαμβάνει τις οδούς (σε παρένθεση τα οδικά τμήματα): Μ. Αλεξάνδρου (Τ. Ναούμ – Πουλάκα), Στ. Δραγούμη (Αρριανού – Τ. Ναούμ), Ν. Χάσου (Β. Φιλίππου – Σαρανταπόρου), Λ. Μόδη (Πρεσπών – Καλλέργη), Β. Φιλίππου (Μ. Αλεξάνδρου – Καπετάν Κώττα), Τ. Ναούμ (Μ. Αλεξάνδρου – Ν. Χάσου), Β. Γεωργίου (ποτάμι – Μ. Αλεξάνδρου), Τ. Φουλεδάκη (ποτάμι – Πρεσπών), Πρεσπών (Σ. Κοντογούρη – Τ. Φουλεδάκη), Αμύντα (Τ. Φουλεδάκη – Β. Φιλίππου) και Κ. Κώττα (Λ. Μόδη – Β. Φιλίππου).

Στα παραπάνω σημεία έχουν καταγραφεί 437 καταστήματα εκ των οποίων 215 είναι εμπορικά, 105 κενά, 57 υγειονομικού ενδιαφέροντος, 55 υπηρεσίες και 5 δημόσιο. Επιπλέον, υπάρχουν 230 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων προσφερόμενες είναι οι 223, 3 οι ειδικές και 4 παράνομες.

Σε σχέση με την πρώτη παρουσίαση της δράσης, αυτή τη φορά οι επιχειρηματίες που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν περισσότεροι, αλλά και πάλι λίγοι συγκριτικά με τον αριθμό αυτών που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες οδούς.